Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 

Online Cursus opruimen: Eindelijk een Opgeruimd Huis 

Opruimen kan een klus zijn waar je verschrikkelijk tegenop ziet, terwijl je er toch ook ontzettend graag een opgeruimd huis wilt. Je wilt dolgraag meer overzicht en meer ruimte. Maar hoe begin je? En hoe blijf je gemotiveerd? Kortom, je hebt een beetje hulp nodig.

Die hulp krijg je met deze vernieuwde online cursus. Deze cursus heette voorheen ‘Een opgeruimd huis’. De cursus is inmiddels niet alleen verhuisd naar een ander platform, maar is ook helemaal vernieuwd en in een nieuwer (mooier) jasje gegoten. Daar paste naar mijn mening een nieuwe naam bij.

 

Waarom een online cursus opruimen?

De cursus ‘Eindelijk een opgeruimd huis’ helpt je stap voor stap met het opruim proces. Ik ben van mening dat iedereen met een beetje hulp kan leren opruimen. Jij dus ook. In 13 lessen leer je hoe je gestructureerd opruimt en hoe je beslissingen neemt over je spullen. Wat bewaar je en wat juist niet? Waar berg je dingen op en hoe deel je de ruimtes in je huis in? Daarnaast is er een heel hoofdstuk gewijd aan het afhandelen en opbergen van je papieren, zodat je voor eens en voor altijd je administratie op orde hebt.

De cursus bestaat uit geschreven tekst, zodat je alle informatie rustig door kunt nemen. Daarnaast is er bij elke les een korte introductievideo en zijn er waar nodig aanvullende video’s met voorbeelden. Om ervoor te zorgen dat je actief aan de slag gaat met de lessen, zijn er diverse werkbladen te downloaden en heeft elke les een handige checklist waarin alle punten uit de les nog eens kort genoemd worden. Deze checklist kun je uiteraard ook downloaden, zodat je hem tijdens het opruimen bij de hand hebt.

 

Met of zonder coaching

De cursus heeft twee versies. Kies je voor versie A, dan krijg je naast alle informatie ook online persoonlijke begeleiding en coaching van mij. Ik help je verder met op jou afgestemd advies, geef je waar nodig nog extra tips en motiveer je door te gaan als je er even doorheen zit. Door de cursus heen stel ik je vragen. Je kunt de antwoorden invullen op speciale invulvelden. Als je deze vragen beantwoord, zal ik je naar aanleiding daarvan verder op weg helpen met advies en tips. Deze versie is geschikt voor jou als:

 • je denkt tegen specifieke problemen aan te lopen tijdens het opruimen.
 • je al vaker hebt geprobeerd op te ruimen, maar dat niet goed lukte en je het gevoel hebt hulp nodig te hebben.
 • je er tegenop ziet om het in je eentje te doen.
 • je altijd enthousiast begint met opruimen, maar het nooit afmaakt.
 • je een stok achter de deur nodig hebt.

Uit onderzoek blijkt dat online cursussen die je in eigen tempo kunt volgen, zonder begeleiding, vaak niet afgemaakt worden door deelnemers. Ben je van plan het deze keer wel vol te houden, dan kan mijn coaching daarbij net het duwtje zijn wat je nodig hebt.

Kies je voor versie B, dan heb je dezelfde cursus, maar werk je hier zelf doorheen, zonder extra hulp van mij. Deze cursus is geschikt voor jou als:

 • je goed zelfstandig aan de slag kunt gaan.
 • je de discipline hebt om een cursus als deze ook helemaal af te maken.
 • je jezelf kunt blijven motiveren, ook als het tegen zit.
 • je goed op kunt ruimen als je een pad hebt dat je kunt volgen. 

Je kunt direct na je inschrijving met deze cursus beginnen. Vervolgens doorloop je de cursus in je eigen tempo. Je blijft onbeperkt toegang houden tot de cursus, (zolang ik mijn bedrijf heb en het cursusplatform blijft bestaan). Het maakt dus niet uit hoe lang jij erover doet. Ook niet als je kiest voor de variant met begeleiding.

 

Aanmelden en kosten

Aanmelden:

Je kunt je hier aanmelden. 

 

Kosten:  

Eindelijk een opgeruimd huis - versie A (met coaching): € 149,00.

 

Eindelijk een opgeruimd huis - versie B (zonder coaching): € 59,00

 

Inhoud cursus

Hieronder vind je een overzicht van de inhoud van de cursus.

Introductie

1. Inleiding op opruimen

 • Problemen bij opruimen
 • Opruimen

2. De hal

3. De slaapkamer

4. De kinderkamers

5. De woonkamer

6. De keuken

7. De badkamer

8. Adminstratie

 • De adminstratieplek
 • Papieren

9. De hobbyplek / je hobbyspullen

10. De garage/schuur/zolder/berging

11. Sentimentele spullen

12. Opbergmaterialen

13. Hoe houd je het opgeruimd

 

Enthousiast geworden en wil je je aanmelden? Schrijf je dan hier in:

Eindelijk een opgeruimd huis - versie A (met coaching)

Eindelijk een opgeruimd huis - versie B (zonder coaching)