Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 • 10 dingen die je direct weg kunt doen

  Opruimen is lastig. Vooral als je moet besluiten wat je houdt en wat je weg doet. Gelukkig zijn er in ieder geval een aantal dingen die je direct weg kunt doen.

  1. Alle kleding die je niet meer past. Tenzij je nu zwanger bent, kun je rustig alle kleding die niet meer past weg doen. Denk je over een tijdje weer een kleinere maat te kunnen? Dan wil je vast
  ...
 • 10 redenen waarom kinderen niet opruimen

  Ken je dat? Je vraagt je kinderen honderd keer of ze willen opruimen, maar er gebeurt niets. Natuurlijk, soms hebben ze gewoon geen zin om op te ruimen. Maar er kunnen ook nog andere redenen zijn waarom ze het niet doen.

  1. Ze weten niet wat er van hen verwacht wordt. ‘Opruimen’ is een te groot begrip. Maak de taak
  ...
 • 10 tips om gemotiveerd te blijven tijdens het opruimen

  Je begint enthousiast aan het opruimen. Maar er is veel op te ruimen. Naarmate het opruim proces langer duurt, neemt je enthousiasme af. Totdat je er helemaal geen zin meer in hebt en ermee stopt. Hoe blijf je gemotiveerd? Hier tien tips.

  1. Maak voor en na foto’s. Neemt je motivatie af, dan helpt het om te zien hoe veel je al bereikt
  ...
 • 10 voordelen van opruimen

   

  Opruimen staat bij veel mensen op het lijstje met doelen of goede voornemens. Waarom wil iedereen toch zo graag opruimen? Ik geef je hier 10 voordelen van opruimen.

  • Je creëert ruimte. Door spullen weg te doen, creëer je ruimte. Het voordeel hiervan merk je direct als je meer spullen
  ...
 • 15 Voordelen van Opruimen

  Vaak moet je even een drempel over voor je gaat opruimen. Je ziet op tegen de klus en vraagt je af of je er wel genoeg tijd en energie voor hebt. Tijd en energie hoeft het probleem niet te zijn. Desnoods begin je met vijf minuten opruimen per dag. De voordelen van opruimen zijn enorm en zouden je voldoende motivatie moeten geven om te beginnen. Kun je wel wat

  ...
 • 31 dagen opruimen en organiseren: dag 1 - Rommel opruimen en plannen