Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 • 10 dingen die je direct weg kunt doen

  Opruimen is lastig. Vooral als je moet besluiten wat je houdt en wat je weg doet. Gelukkig zijn er in ieder geval een aantal dingen die je direct weg kunt doen.

  1. Alle kleding die je niet meer past. Tenzij je nu zwanger bent, kun je rustig alle kleding die niet meer past weg doen. Denk je over een tijdje weer een kleinere maat te kunnen? Dan wil je vast
  ...
 • 10 goede opruimgewoonten om je huis netjes te houden

  Als je dan eindelijk je huis hebt opgeruimd, wil je het ook zo houden. De beste manier om je huis opgeruimd te houden, is door jezelf een aantal goede opruim gewoonten aan te leren. Daarom geef ik je hier de 10 beste gewoonten om je huis netjes te houden.

  ...
 • 10 Handige Badkameroplossingen

  De badkamer is vaak maar een kleine ruimte. Hoe voorkom je chaos in de badkamer? Heel simpel. Door een paar eenvoudige hulpmiddelen en opbergers te gebruiken. Dit zijn mijn favoriete oplossingen:

  1. Natte handdoeken hang je op aan een handdoekrek, zodat ze goed kunnen
  ...
 • 10 opruimtips voor speelgoed

   Er kan een ware chaos in huis ontstaan als kinderen aan het spelen zijn. Niet erg, als het ook weer snel op te ruimen is. Daarom 10 tips om kinderspeelgoed op te ruimen.

  1. Berg per categorie op. Dus alle autootjes bij elkaar, alle poppen, alle lego, etc. Je snapt het principe.

  ...

 • 10 redenen waarom kinderen niet opruimen

  Ken je dat? Je vraagt je kinderen honderd keer of ze willen opruimen, maar er gebeurt niets. Natuurlijk, soms hebben ze gewoon geen zin om op te ruimen. Maar er kunnen ook nog andere redenen zijn waarom ze het niet doen.

  1. Ze weten niet wat er van hen verwacht wordt. ‘Opruimen’ is een te groot begrip. Maak de taak
  ...
 • 10 tekenen dat je teveel spullen hebt

  Tijdens het opruimen ontdek je vaak dat je dat je teveel spullen hebt. Maar hoe weet je wanneer dat het geval is? Je vindt er hieronder alvast 10 tekenen die aangeven dat je teveel spullen hebt, hoewel er zeker meer dan tien te noemen zijn.  10 tekenen dat je teveel spullen hebt

   ...
  1. 10 tips om gemotiveerd te blijven tijdens het opruimen

   Je begint enthousiast aan het opruimen. Maar er is veel op te ruimen. Naarmate het opruim proces langer duurt, neemt je enthousiasme af. Totdat je er helemaal geen zin meer in hebt en ermee stopt. Hoe blijf je gemotiveerd? Hier tien tips.

   1. Maak voor en na foto’s. Neemt je motivatie
   ...
  2. 10 voordelen van opruimen

    

   Opruimen staat bij veel mensen op het lijstje met doelen of goede voornemens. Waarom wil iedereen toch zo graag opruimen? Ik geef je hier 10 voordelen van opruimen.

   • Je creëert ruimte. Door spullen weg te doen, creëer je ruimte. Het voordeel hiervan merk je direct als je meer spullen
   ...
  3. 15 Voordelen van Opruimen

   Vaak moet je even een drempel over voor je gaat opruimen. Je ziet op tegen de klus en vraagt je af of je er wel genoeg tijd en energie voor hebt. Tijd en energie hoeft het probleem niet te zijn. Desnoods begin je met vijf minuten opruimen per dag. De voordelen van opruimen zijn enorm en zouden je voldoende motivatie moeten geven om te beginnen. Kun je wel wat

   ...
  4. 22 dingen opruimen in 2022

   We zijn in de tweede week van het nieuwe jaar en bij veel mensen heerst nog de behoefte aan een frisse start. Dat kun je onder andere doen door eens goed te gaan opruimen. En opruimen hoeft niet moeilijk te zijn of heel veel tijd te kosten. Daarom hieronder een lijstje van 22 dingen om op te ruimen in 2022.

   22

   ...
  5. 31 dagen opruimen en organiseren: dag 1 - Rommel opruimen en plannen