Privacyverklaring

PRIVACYVERKLARING

Algemeen

Persoonlijke informatie die je met Anita maakt Ruimte deelt, wordt vertrouwelijk behandeld en niet verkocht aan derden. Anita maakt Ruimte respecteert de privacy van de bezoekers.

In deze privacyverklaring wordt uitgelegd welke gegevens er verzameld kunnen worden door Anita maakt Ruimte en wat er met deze gegevens gebeurt.

 

Gegevensverzameling

Anita maakt Ruimte verzamelt persoonsgegevens op de volgende manieren:

  • Je meldt je aan voor mijn e-mails via een formulier.
  • Je stuurt een bericht via een e-mail naar Anita maakt Ruimte.
  • Je bent of wordt klant.

 

Formulier aanmelding

Wanneer jij je aanmeldt voor mijn e-mails via een formulier, worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de grondslag toestemming; jij geeft met jouw aanmelding toestemming om e-mails aan jou te versturen. Het doel hiervan is dan ook dat ik jou e-mails kan sturen met bijvoorbeeld updates en tips.

Deze gegevens worden bewaard zolang je op mijn e-mail blijft ingeschreven. Je kunt je toestemming hiervoor altijd intrekken. Dit kan door je af te melden via de link onderaan elke e-mail of door een mail te sturen naar info@anitamaaktruimte.nl.

Anita maakt Ruimte maakt gebruik van Mailchimp voor het verzenden van e-mails. Mailchimp is een Amerikaans bedrijf en jouw persoonsgegevens worden dus verwerkt in een land buiten de EU. Mailchimp is gecertificeerd voor het EU-US Privacy Shield, wat betekent dat Mailchimp voldoende veilig omgaat met gegevens om persoonsgegevens van mensen in de EU te mogen verwerken. Daarnaast is er een verwerkersovereenkomst afgesloten met Mailchimp.

 

E-mail

Wanneer je een e-mail naar Anita maakt Ruimte stuurt, worden de door jou verstrekte persoonsgegevens door Anita maakt Ruimte verwerkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de grondslag gerechtvaardigd belang; het belang is dan dat ik deze gegevens nodig heb om te kunnen antwoorden op jouw e-mail. Het doel is dat ik jouw vraag of opmerking kan beantwoorden. Deze gegevens worden maximaal 1 jaar bewaard.

Ik maak gebruik van Antagonist voor mijn e-mail. Bij het sturen van een bericht of e-mail worden jouw gegevens opgeslagen in mijn mail. Dit betekent dat Antagonist jouw gegevens verwerkt, als je mij een mail stuurt. Met Antagonist is een verwerkersovereenkomst afgesloten.

 

Klant

Wanneer jij, of het bedrijf waar jij werkt of eigenaar van bent, klant is of wordt van Anita maakt Ruimte, worden de bedrijfsgegevens en de persoonsgegevens van de contactpersoon of -personen opgeslagen. het gaat hierbij om jouw naam, eventueel de bedrijfsnaam, KVK-nummer, BTW-nummer en adresgegevens voor de administratie, en na(a)m(en), e-mailadres(sen) en telefoonnummer(s) van contactpersonen om contact op te kunnen nemen. Dit gebeurt op basis van de grondslag wettelijke verplichting, omdat het verplicht is om bijvoorbeeld facturen 7 jaar te bewaren. Deze gegevens worden dan ook 7 jaar bewaard. Vanwege deze wettelijke verplichting is het helaas niet mogelijk om klant te worden zonder deze gegevens te verstrekken.

 

Google Analytics

Google Analytics wordt gebruikt om het gebruik van de website te analyseren. Denk hierbij aan de pagina's die je bezoekt, de browser die je gebruikt en je schermgrootte. Op basis hiervan kan de gebruikerservaring verbeterd worden. Google Analytics slaat geen persoonsgegevens op (je IP-adres wordt gepseudonimiseerd - de laatste cijfers blijven dan weg waardoor het nooit tot jou terug te leiden is).

 

Beveiliging persoonlijke gegevens

Er wordt op een zorgvuldige manier omgegaan met jouw persoonlijke gegevens, om verlies of misbruik te voorkomen. De gegevens worden niet op meer locaties dan nodig bewaard en wachtwoorden van diensten waarmee persoonlijke gegevens worden verwerkt, worden regelmatig bijgewerkt.

 

Recht op inzage, aanpassing of verwijdering van de gegevens

Je hebt altijd recht om de persoonsgegevens die Anita maakt Ruimte van jou bewaart in te zien, aan te laten passen of te verwijlderen. Wil je aanspraak doen op dit recht, dan kun je een e-mail sturen naar info@anitamaaktruimte.nl.

 

Klachtrecht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat ik jouw persoonsgegevens niet op de juiste manier verwerk.

 

Contact

Anita maakt Ruimte is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 60693568. Heb je vragen over deze privacyverklaring of wil je graag meer gegevens opvragen, dan kun je een mailtje sturen naar info@anitamaaktruimte.nl. Ik help je graag verder.