Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Wil je besparen, maar je weet niet hoe? Nooit geld over om op een spaarrekening te zetten of aan het eind van je geld altijd een stukje maand over? Doe je voordeel met onderstaande bespaartips.

 

  1. Beperk je tot 1x per week boodschappen doen. Je ben zo minder geneigd om extraatjes mee te nemen.  Maak dus van te voren een weekmenu en een boodschappenlijst en plan je boodschappendag.
  2. Betaal contant en laat je pinpas thuis. Door te pinnen heb je minder overzicht over wat je uitgeeft. Contant geld zie je letterlijk uit je portemonnee verdwijnen. Je zult daarom eerder geneigd zijn nog een keer na te denken over wat je uitgeeft. Bovendien beperk je je impulsaankopen door je pinpas thuis te laten.
  3. Bespaar op vaste laten door aanbieders te vergelijken. Kijk eens of je niet te veel betaald voor je verzekeringen, energie of telefoon, internet en tv. Niet alleen op je zorgverzekering valt te besparen, maar denk ook eens aan je inboedel- of autoverzekering. Het is even een uitzoekklus, maar kan je zeker voordeel opleveren. Vergelijkingssites kunnen behulpzaam zijn bij het zoeken naar de goedkoopste aanbieder, maar zijn niet altijd onafhankelijk. Bekijk daarom meerdere vergelijkingssites of vraag zelf offertes op.
  4. Zet de verwarming een graadje lager. Dit levert je op jaarbasis al snel een behoorlijke besparing op.
  5. Voorkom onnodig energieverbruik. Laat geen licht branden in ruimtes die je niet gebruikt en laat apparatuur niet op standby staan en zet je pc uit als je hem niet gebruikt. Ben je hier consequent in, dan zul je je energieverbruik zeker zien dalen.
  6. Let op aanbiedingen. En dat bedoel ik meerdere manieren. Kijk om te beginnen goed of het echt een aanbieding is. Is het echt zoveel voordeliger als normaal? In het tv-programma Kassa laten ze regelmatig voorbeelden zien van koopjes die geen koopjes zijn. Bedenk ook of het iets is dat je echt nodig hebt of gebruikt. Iets kopen wat je nooit gebruikt is per definitie duurder dan het niet kopen. Tenslotte: is het iets dat je regelmatig gebruikt, is het echt goedkoop en is het lang houdbaar? Sla dan meteen een voorraadje in.
  7. Houd een prijzenboek bij. Bewaar je kassabonnetjes van de supermarkt een tijdje en maak dan een overzicht wat producten die je regelmatig gebruikt kosten. Ook handig om te zien of een aanbieding echt een aanbieding is. Doe je boodschappen bij verschillende supermarkten? Vergelijk de prijzen van deze producten dan met elkaar. Zo krijg je een overzicht wat waar het goedkoopste is.
  8. Houd een kasboek bij. Je ziet waar je geld blijft en je ziet ook meteen waar je onnodige uitgaven hebt gedaan.
  9. Maak een 30-dagen lijst (voor dingen die niet onder de dagelijkse boodschappen vallen). Iets gezien wat je graag wilt hebben? Schrijf het op en zet de datum erbij. Nu geef je jezelf een maand bedenktijd. Wil je het over 30 dagen nog steeds? Dan kun je het kopen. Maar er bestaat een redelijke kans dat je het artikel bij nader inzien toch niet zo hard nodig hebt.
  10. Kijk eens kritisch naar je abonnementen. Sportschool abonnement waar je nooit gebruik van maakt of abonnementen op kranten of tijdschriften die je nauwelijks leest? Zeg ze op. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.