Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Zo erg als je wel eens op tv ziet is het gelukkig nog niet. Maar het dreigt uit de hand te lopen. Langzaam maar zeker dreigt de chaos niet alleen je huis maar ook je leven over te nemen. Wat begon met ‘gewoon een beetje rommelig’ is nu ‘chaos alom’ geworden. Hierdoor mis je elk overzicht en weet je niet waar je moet beginnen met puinruimen. De rommel om je heen werkt verlammend. En daar wordt het zeker niet beter van. Herkenbaar? Met de volgende tips krijg je de controle weer terug.

  

Vraag hulp

Vraag hulp aan een vriend, vriendin of familielid. Waarschijnlijk zijn zij blij dat ze je kunnen helpen. Ken je meer mensen in je omgeving die in eenzelfde situatie zitten? Kijk of je samen aan de slag kan. Om de beurten bij elkaar thuis of elk in je eigen huis. Je kunt elkaar dan steunen en motiveren. Kom je er ook met hun hulp niet uit, heb je teveel rommel om het alleen te doen of heb je liever professionele hulp? Huur dan iemand in die je komt helpen met opruimen of maak gebruik van een coach.

 

Begin gewoon

Je hebt geen idee waar je moet beginnen met opruimen en doet daarom niks? Daar is maar een oplossing voor. Of je het nu hulp hebt of alleen aan de slag gaat: gewoon beginnen. Kies voor de ruimte die je het meest irriteert of de plek waar je het meeste last hebt van de rommel. Geen ruimte om te koken omdat het aanrecht vol ligt? Kun je niet met je gezin aan tafel eten omdat die altijd vol rotzooi ligt? Begin daar.

 

Maak een plan

Beginnen is stap één. Een plan is de volgende stap. Neem je voor om elke dag iets op te ruimen. Besteed elke dag een bepaalde periode aan opruimen of neem een kast of plank per dag onder handen. Het gaat niet zozeer om meteen urenlang opruimen, maar om het volhouden. Zie je er tegenop om uren te gaan opruimen? Begin dan met een kwartiertje per dag en doe dat dan ook echt elke dag. Langzaam maar zeker zul je resultaat zien.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.