Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vandaag behandel ik de tabs 'werk', 'huis' en 'to do'. Deze tabs zijn eigenlijk allemaal op dezelfde manier opgezet. Ik heb ze alleen opgedeeld in verschillende onderwerpen. Werk voor alles wat werk regelateerd is. Huis voor alles wat er in en om het huis gedaan moet worden en To do voor alle andere dingen. Achter elke tab zit gelinieerd multopapier. Hierop schrijf ik simpelweg de dingen die gedaan moeten worden. Zit er een deadline aan, dan zet ik in de kantlijn de datum. Is iets gedaan, dan streep ik het af. Soms zet ik aanvullende informatie in de kantlijn. Daarvoor gebruik ik onderstaande tekens/letters.

K = kopen

P = staat ook genoteerd op projectlijst (daarover later meer)

* = belangrijk / prioriteit

Is iets gedaan, dan streep ik het gewoon door. Meestal kijk ik één keer per week in mijn takenlijsten en beslis ik wat ik wil gaan doen die week. Vaak markeer ik ze dan met een pijltje in de kantlijn of zet ze in mijn agenda.

De tab werk heeft nog een extra vel multopapier. Daarop schrijf ik al mijn ideeën die niet direct taken zijn. Wil ik die ideeën gaan gebruiken, dan worden ze alsnog omgezet in taken of komen ze op de projectenlijst.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.