Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De wasruimte heeft ook nogal de neiging om rommelig te worden. Met een paar eenvoudige trucjes oogt het echter al snel een stuk netter. 

 

Wasmiddel bij elkaar zetten

Je bereikt al een netter aanzien door alle flessen wasmiddel bij elkaar in een bak of op een plank te zetten. Is je wasruimte vochtig (bijvoorbeeld de badkamer) dan kun je waspoeder in een afsluitbare plastic bak bewaren. Het klontert dan minder snel dan wanneer je het in de kartonnen verpakking laat zitten.

 

Haken aan de muur

De strijkplank en het wasrek kun je aan haken aan de muur hangen of klem zetten tussen bijvoorbeeld de wasmachine en de muur. Zo voorkom je dat ze steeds omvallen.

 

Vuile was sorteren

Door het gebruik van meerdere wasmanden kun je de was alvast voorsorteren. Gebruik bijvoorbeeld aparte manden voor de handdoeken (60 graden was), lichte was en donkere was. Leer je gezinsleden (en jezelf) aan om shirtjes met print en (spijker)broeken binnenstebuiten in de wasmand te gooien. Sokken houd je bij elkaar door sokkenclips te gebruiken of door ze per paar in een wasnetje te stoppen. Zorg dat deze in de buurt van de wasmand te vinden zijn (hang ze bijvoorbeeld in een bakje boven de wasmand), anders gaat niemand ze gebruiken.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.