Search

Kinderen knutselen over het algemeen graag en meestal hebben ze dan ook een flinke voorraad knutselspullen. Hoe ruim je deze nu op? Houd rekening met de volgende zaken. 

Ordenen van knutselspullen

Orden de knutselspullen op soort. Dus alle tekenspullen bij elkaar, alle klei bij elkaar, lijm, schaar en oude tijdschriften bij elkaar etc.  Doe alles per soort in bakken of dozen. Zorg ervoor dat de dozen niet te groot of te zwaar zijn, je kind moet het zelf makkelijk kunnen pakken. Plak plaatjes of foto’s op de dozen, zodat je kind weet wat waar in hoort.  Potloden, stiften etc. kun je eventueel in blikken bewaren. Gebruik je hiervoor een oud conservenblik, let dan wel even op eventuele scherpe randjes die eraan kunnen zitten.

Bereikbare plek

Berg alles op kindhoogte op, zodat je kinderen zelf de spullen kunnen pakken. Helemaal ideaal is het als je een apart knutselplekje voor ze kunt maken. Zet in dat geval een tafeltje en stoeltje in de buurt van de knutselspullen. Zorg voor een tafel die makkelijk schoon te maken is of dek de tafel af met een zeiltje dat je goed kunt schoonmaken.