Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Rijkelijk laat dan toch eindelijk de laatste blogpost van de opruimbingo serie die ik vorig jaar introduceerde. De voorraadkast opruimen was de grootste klus maar ook de klus waar ik het meest gelukkig van wordt nu het af is.

 

Rommelkast

Onze voorraadkast was een echte rommelkast geworden. Ondanks eerdere pogingen om deze kast op te ruimen en netjes te maken en te houden, werd het toch steeds weer een plek waar we snel even dingen neerzetten. Met als gevolg dat we geen overzicht over de voorraad hadden en de kast daar uiteindelijk nauwelijks meer voor gebruikten. Tijd voor verandering dus.

Wat is het probleem?

In deze kast waren door de vorige bewoners planken gemaakt. Deze waren echter te ver uit elkaar en eigenlijk ook te breed. Bovendien liepen ze niet tot de vloer door, maar begonnen ze pas halverwege de kast. Om meer ruimte te creëren hadden we een oude boekenkast in de kast gezet. Dit resulteerde wel in meer plankruimte maar maakte het ook onoverzichtelijk. Bovendien was de kast te donker en was er geen lamp aanwezig.

 

Wat willen we?

Wat we willen is een overzichtelijke voorraadkast, waar de voorraad makkelijk te pakken en weg te zetten is.

 

Wat moet er gebeuren?

Allereerst moet er overzicht komen. Daarvoor heb ik de onderste twee planken eruit gehaald en de boekenkast tegen de achterwand geplaatst. De tweede plank bleek er met de boekenkast als steun weer in te kunnen, dus die heb ik er weer ingezet.

Naast de boekenkast was nog ruimte over. Daar heb ik twee kastjes voor gekocht en op elkaar geplaatst.

Ik heb een overzicht gemaakt van de dingen die ik op voorraad wilde hebben en ben vervolgens op zoek gegaan naar opbergbakken voor in de kast. Ik kwam uit op de letterkratjes van de hema. Zo kan ik ze ook meteen labelen. Achter de deurtjes liggen schoonmaakmiddelen, lampen en batterijen. Deze zijn in doorzichtige bakken opgeborgen. Voor de voorraad pasta en rijst hebben we grote voorraadpotten gekocht. Beneden hebben we in de keuken dezelfde voorraadpotten. Als deze leeg zijn wisselen we ze om met die van boven en schaffen nieuwe voorraad aan.

De ladekastjes heb ik met zwarte letterstickers gelabeld.

In deze kast bewaarden we ook cadeaupapier, maar dat werd altijd rommelig. Ik kocht een allesopberger van IKEA, bevestigde deze op de deur en deed daar alle cadeaupapier in.

Tot slot nog het licht. Een simpel lampje op batterijen dat reageert op beweging loste dat probleem op.

En hiermee is onze voorraadkast helemaal naar onze zin.