Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

badkamerkastje opruimen

Het badkamerkastje opruimen stond al een tijdje (sinds juli) op de lijst voor de opruimbingo. Hoog tijd dus om eraan te beginnen.

Het gaat alleen om de twee planken die je op de foto ziet. Het kastje heeft ook lades maar daar valt niet veel aan op te ruimen en de twee bovenste planken worden door de spullen van mijn man in beslag genomen, dus daar kom ik niet aan.

 

Uitstelgedrag

Het probleem was dat het zo rommelig was dat ik vermoedde dat het heel veel werk was om het op te ruimen en dus stelde ik het steeds uit. Wel had ik al bedacht dat ik andere bakjes wilde hebben en die had ik een maand geleden al gekocht bij IKEA. Dus nu aan de slag.

 

Badkamerkastje leegmaken en schoonmaken

Eerst maar eens leegruimen en de plankjes schoonmaken. Dit was zo gebeurd.

Bij het leegruimen had ik al een aantal dingen weggegooid die weg mochten (zoals de papieren zak waar medicatie in had gezeten). Ook waren er verschillende lege potjes en flesjes die weg konden. Een aantal andere dingen kregen een ander plekje, zoals de medicijnen en de minitandpasta die ik in mijn toilettas voor vakanties bewaar.

Sorteren in bakjes

Wat daarna overbleef was alles weer terugzetten. Nu kwamen de gekochte bakjes van pas. Daarin sorteerde ik zoveel mogelijk naar soort. De haarelastiekjes lagen eerst in een la, maar heb ik ook maar naar deze plankjes verhuisd. 

De sokkenclips staan hier ook in een bakje omdat het kastje naast de wasmand staat. Vroeger hingen ze in een bakje boven de wasmand. Dat vond ik een handiger systeem en dat zou ik wel weer willen. Maar totdat ik een nieuw bakje heb gekocht leven ze hier en dat werkt ook prima.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.