Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Boekenkast OpruimenDeze maand stond het opruimen van een van de boekenkasten op het programma in het kader van de opruimbingo.

 

Ruimte maken

Deze boekenkast is niet heel erg rommelig. Het probleem is vooral dat ik meer ruimte wil hebben voor mijn hobbyspullen.

Om meer ruimte te krijgen, heb ik in eerste instantie de boeken opgeruimd. Er zijn een heel aantal boeken weggegaan en enkele boeken hebben een andere plek gekregen. In de mand rechtsonder zaten spullen die voor het grootste deel weg konden. Wat overbleef heeft elders een plekje gekregen, net als de mand zelf. Ook de blauwe bak met daarin de oude boeken en de tijdschriften heeft een andere plek gekregen nadat hij grondig opgeruimd was.

Indelen boekenkast

Opnieuw indelen

Bij het indelen ben ik begonnen met mijn kleurboeken. Deze wilde ik verdeeld over 2 vakken hebben. Daarna heb ik de boeken en vervolgens het kleinere hobbymateriaal een plekje gegeven. In het vak linksboven liggen mijn kleurpotloden. In het vak rechtsonder kleinere hobbyspullen. Uiteindelijk zijn in dat laatste vak nog een aantal wijzigingen gekomen nadat ik de foto had genomen. De kleinere doosjes met hobbyspullen zijn vervangen door een iets grotere, dichte doos, die ik gelabeld heb. Dat staat netter en maakt het ook makkelijker om de spullen te pakken en weer weg te zetten.

 

Gerelateerde artikelen

- Boeken opruimen met de KonMari methode 

- Bureaukast opruimen

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.