Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Voor de opruimbingo stond in juni het opruimen van het tweede voorraadkastje op de lijst. Nu is dit voorraadkastje eigenlijk heel erg netjes, afgezien van de bovenste plank, de plank met medicijnen. Vandaar dat ik de titel van deze blog heb veranderd in medicijnkastje opruimen.

 

Probleem in het medicijnkastje

Op de foto's zie je ongetwijfeld wat het probleem hier is. De losse doosjes medicijnen. Niet alle doosjes passen in het laatje dat ik gelabeld heb met 'pillen'. Daarnaast zijn de doosjes niet heel makkelijk te pakken en terug te leggen als ze keurig in het laatje zit. En dus liggen alle doosjes verspreid op de plank.

Oplossing voor losse medicijndoosjes

De oplossing voor de losse doosjes ligt duidelijk niet in het terugleggen in het laatje. Daarom ben ik in mijn huis op zoek gegaan naar ongebruikte bakjes (daar heb ik er vaak wel een aantal van, zeker nu ik aan het opruimen ben) en koos een bakje die naast het ladekastje past. De medicijnen die maar heel af en toe gebruikt worden heb ik terug in het laatje met het label 'pillen' gedaan. De overige doosjes heb ik in het bakje gedaan. Zo kunnen deze makkelijk gepakt en weer terug gelegd worden.

Overigens heb ik eerst alle doosjes op houdbaarheidsdatum gecontroleerd voor ik ze ging opruimen. Alles wat over de houdbaarheidsdatum was ligt nu klaar om naar de apotheek gebracht te worden.

Op de voor en na foto zie je een strip pillen voor het ladekastje liggen. Op de een of andere manier heb ik deze gemist bij het opruimen en zag ik dit pas bij het editen van de foto's. Maar inmiddels is deze strip ook keurig opgeborgen in het laatje met pillen.

 

Gerelateerde artikelen

Medicijnkastje

22 dingen opruimen in 2022

Waarom is opruimen soms zo moeilijk

 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.