Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Heb je nog stapels (afgedrukte) foto’s liggen die je wilt inplakken? Dan zit er niets anders op dan hier tijd voor vrij te maken. Dit zijn de stappen die je moet nemen.

 

Sorteren

Begin met sorteren. Je kunt foto’s op drie manieren sorteren:

  • Op persoon (bijvoorbeeld per kind).
  • Op periode (bijvoorbeeld per jaar).
  • Op onderwerp (bijvoorbeeld Sinterklaas, verjaardagen of vakanties).

 

Opbergen

Nadat je de foto’s gesorteerd heb, berg je ze op. Dat kan bijvoorbeeld in een (schoenen)doos waar je de stapels met (tab)kaartjes uit elkaar houdt. Ook kun je ze per stapel in een grote envelop doen.

 

Inplakken

Kies nu een moment waarop je aan de slag wilt met het inplakken. Kies een avond of een vrije middag waarop je tijd hebt. Zorg dat je lijm en albums in huis hebt en ga aan de slag. Zorg er ook voor dat je alle belangrijke informatie bij de foto’s op schrijft. Wie staan er op, wanneer zijn ze genomen, bij welke gelegenheid? Bij recente foto’s denk je dat je dat wel zult onthouden, maar als je over tien jaar de foto’s opnieuw bekijkt, is de kans groot dat je veel vergeten bent.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.