Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 

Zoals je vast hebt gemerkt als je dit blog volgt, is het hier een tijd lang rustig geweest qua blogposts. Nadat ik begonnen ben aan een nieuwe baan, had ik beduidend minder tijd voor mijn bedrijf en moest ik een aantal dingen tijdelijk laten vallen. Langzamerhand heb ik wat projecten voor Anita maakt Ruimte afgerond en komt er weer iets meer ruimte voor de reguliere dingen, zoals een blog voor de opruimbingo.

Omdat ik ook echt achter liep met het opruimen zelf, heb ik de opruimklussen die nog moesten hier en daar gebundeld. Een daarvan was deze kledingkast opruimen. Zowel de planken als de lade stonden op de lijst. De kast met daarin alle planken was nummer 13 en was getrokken voor april. De lade was nummer 14 en getrokken voor de maand maart. Omdat het om dezelfde kast gaat, beschrijf ik het opruimproces voor beide in deze blogpost.

Hieronder zie je een voor en na foto van de kastplanken.

 Zoals je ziet waren de stapels slordig en waren er voor het gemak shirts bovenop de dozen gelegd omdat ze er niet meer inpasten. Daarnaast was het mei toen ik aan deze klus begon en konden de dikke wintertruien wel weer uit de kast. Ik wissel mijn zomer en winterkleding altijd om. Niet alleen omdat het kastruimte scheelt, maar ook omdat zo alles minstens twee keer per jaar door mijn handen gaat en ik zo alles wat ik niet meer pas of nooit meer draag nog een keer tegen kom en weg kan doen. 

Kledingkast opruimen en schoonmaken

Ik heb alles uit de kast gehaald, de planken schoon gemaakt en de seizoenskleding omgewisseld. De twee planken rechtsonder blijven enigszins rommelig. Onderin ligt het sprei van ons bed. Die gebruiken we momenteel niet en de handdoek daar bovenop is een strandlaken dat ik voor het gemak daar heb liggen. Op de plank daarboven liggen mijn tassen. Ik gebruik ze zo weinig dat ik er vrede mee heb dat het een grote stapel is en omdat de kastdeur normaal gesproken dicht is, heb ik er ook niet zo'n probleem mee dat het rommelig oogt.

Mijn kleding heb ik wel graag op nette stapels en dat heb ik dan ook gedaan. Shirts op de Marie Kondo manier gevouwen en truien en sportbroeken op een nette stapel gevouwen in de kast.

Lade van kledingkast opruimen en schoonmaken

 Daarna was de lade aan de beurt.

Aan deze lade hoefde eigenlijk niks gedaan te worden, behalve dan dat hij heel erg stoffig was. Dus alles eruit, de la uitgezogen en alles er weer in. Op de foto zie je dat er nog een kleine kier zit omdat de bodem niet meer goed op de voorkant aansluit. Als ik slim was geweest had ik dat toen ook meteen verholpen, maar ik had niet zoveel tijd en heb het dus eerst zo gelaten. Ik kan je wel melden dat het inmiddels wel gedaan is.

Gerelateerde artikelen

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.