Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het opruimen van mijn aantekeningen en notities was nummer 18 op mijn opruimbingo lijst. Enkele maanden geleden heb ik al mijn oude notitieboekjes opgeruimd. Daarbij heb ik aantekeningen die ik nog een keer wilde bekijken of waar ik nog wat mee wilde doen eruit gescheurd. Dat resulteerde in een schoenendoos vol papieren met daarop aantekeningen en nog twee losse notitieboekjes waar zoveel in stond dat ik de papieren er niet eens meer uitgescheurd heb.

 

De aantekeningen en notities verwerken

Bij het doorlopen van de aantekeningen en notities bleek er gelukkig heel veel gewoon weg te kunnen. Aan het eind van het proces was de schoenendoos opnieuw gevuld, maar nu met verscheurde papieren die weg konden.

 

Als je zelf zoiets gaat doen, zou je eerst kunnen sorteren op wat weg kan en op wat op de een of andere manier verwerkt moet worden. Ik kon het niet opbrengen om twee keer door de stapel te gaan, dus ik ben gewoon van bovenaf begonnen met het bekijken en zo nodig verwerken van de aantekeningen. 

Verwerken was soms niet meer dan bepaalde taken verwerken in mijn taakmanagementsysteem. In Notion heb ik een masterlist van alles wat ik nog moet en wil doen. Taken, doelen of ideeën die ik tegenkwam in mijn aantekeningen heb ik daarin ondergebracht. De andere aantekeningen bestonden vooral uit aantekeningen van cursussen of webinars en samenvattingen van boeken. Op onderstaande foto zie je rechts het stapeltje papier dat verwerkt moest worden en links de aantekeningen en samenvattingen die ik uitgewerkt heb.

De aantekeningen en samenvattingen die ik wilde bewaren, heb ik allemaal uitgetypt en in een smalle ordner opgeborgen. De verschillende onderwerpen worden van elkaar gescheiden door tabbladen. Op deze manier kan ik later bepaalde onderwerpen weer makkelijk terugvinden als ik een en ander nog eens wil nakijken. De tabbladen label ik met een labelmaker.

Gerelateerde artikelen

- Tekeningen en schoolwerkjes opruimen.

- Schoolspullen opruimen.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.