Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Slaapkamers hebben de neiging om nogal rommelig te worden. Niet in de laatste plaats omdat gedragen kleding er vaak neergegooid wordt aan het eind van de dag. Maar ook door stapels boeken en tijdschriften die je in bed leest en de inhoud van je broekzakken die je ’s avonds leegt. En dan zijn er nog al die spullen waar je geen echte bergplek voor hebt en die je maar zolang in je slaapkamer neerlegt. Genoeg op te ruimen dus. 

 

Kleding

Gooi jij (of je partner) ’s avonds de gedragen kleding op de grond of op een stoel? Zet dan een (extra) wasmand in de slaapkamer óf maak er een gewoonte van om ’s ochtends na het opstaan meteen alle kleding op rapen en alsnog in de wasmand te gooien. Zit er kleding tussen die je wilt laten luchten, hang die dan ook meteen op.

 

Boeken en tijdschriften

Een of twee boeken op je nachtkastje is geen probleem. Maar als de verzameling zich rondom je bed uitbreid, is er maar één oplossing. Opruimen. Ruim op wat je al gelezen hebt of niet meer gaat lezen. Is je nachtkastje te klein om boeken en tijdschriften te bewaren, zet dan een mand naast je bed neer, waar je alles in stopt. Zo blijft het binnen de perken.

 

Kleingeld, bonnetjes etc.

Komt er altijd een verzameling bonnetjes, kleingeld etc. uit je broekzakken en worden die in de slaapkamer op het dressoir of nachtkastje neergegooid? Zet hier dan een klein mandje neer voor deze spullen en ruim die één keer per week op.

 

Overige spullen

Voor alles wat zich in je slaapkamer verzamelt omdat je er geen echte plek voor hebt, zit er maar één ding op. Is het iets wat je ook echt gebruikt? Dan verdient het een plek in je huis. Zoek daar dan een (handige) vaste plek voor en berg het daar voortaan op. Dit geldt trouwens voor alle nieuwe spullen die je huis binnen komen en die je gaat gebruiken. Alles waar je toch niets (meer) mee gaat doen kan gewoon weg.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.