Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ik heb besloten dit jaar maar meteen goed van start te gaan met een van de nummers uit de opruimbingo. De trekking voor januari waren de nummers 12 en 18.

Mijn nummer 12 is het printerkastje dat je op de foto hierboven rechts ziet. Het kastje heeft drie lades. Geen al te grote opruimklus dus.

Lade 1 opruimen

Lade 1 van het kastje bevat kleine post-its die ik voor mijn kanban bord gebruik, tape voor mijn labelmaker, kleine knijpertjes, paperclips,  magnetisch tape, een voorraad plakband en printerpapier. Bij het leeghalen vind ik er nog een muis die ik op dit moment niet gebruik.

Ik besluit dat de paperclips en de muis wel ergens anders opgeborgen kunnen worden. Verder blijft de indeling vrijwel hetzelfde. Ik leg de post-its weer netjes in het doosje, leg de gebruikte tape voor mijn labelmaker bij de voorraad die nog in een verpakking zit en leg alles netjes terug in de la.

 

Lade 2 opruimen

Lade 2 bevat etiketvellen voor de printer, schoonmaakmiddel voor het whiteboard en voor computerschermen, flesjes perslucht en printer cartridges. Van die laatste heb ik pas geleden een stel gekregen van mijn zus die ze niet meer kon gebruiken voor haar printer. Die heb ik toen min of meer in de la gegooid, maar nu is het tijd om alles netjes een plekje te geven.

Ik zoek een bakje waar de cartridges in kunnen en die ook in de la past. Daarna is het een kwestie van alles netjes opbergen. 

 

Lade 3 opruimen

Lade 3 bevat enveloppen en kaarten. De grote enveloppen passen niet goed in het ladekastje en haal ik er uiteindelijk uit. Daarna is het een kwestie van simpelweg alles recht leggen. Voor de kaarten zou ik nog wel een apart bakje willen hebben. Maar omdat ik niets passend heb op dit moment, is het voor nu ook prima om het zo te laten.

 

Weg doen en ergens anders opbergen

Tot slot nog even een overzicht van de dingen die weg gingen en die ergens anders opgeborgen werden. Er ging vooral verpakkingsmateriaal weg en een paar etiketvellen en een envelop waarvan het leek alsof ze nat zijn geweest. Geen idee hoe dat kan, want ik heb nooit iets van vocht in de buurt van het kastje. Misschien dat er ooit wat vloeistof uit een van de schoonmaakmiddelen is gedrupt? 

De muis, de paperclips en de grote enveloppen (ontbreken op de foto zie ik nu), zijn in een ander kastje opgeborgen.

Ik hoop dat dit je inspireert om zelf ook aan de slag te gaan. Wil je meedoen met de opruimbingo dan kan dat natuurlijk. Alle uitleg vind je in deze blogpost.

 

Gerelateerde artikelen

- Een opgeruimde werkplek 

- Kantoorspullen opruimen met de konmari methode (Marie Kondo)

- Stappenplan voor het opruimen van je bureau

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.