Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 

 

We gaan de laatste weken van het jaar in. Voor velen een drukke tijd, maar ook een tijd waarin we vaak wat meer thuis zijn. En misschien juist daardoor een periode waarin de rommel in huis je begint te irriteren. 

 

Geen grote opruim projecten

Nu snap ik heel goed dat je in december geen grote opruim projecten wilt starten. Maar de rommel die je dagelijks om je heen ziet gaandeweg opruimen, kan heel goed. Zo kost het je nauwelijks extra tijd en wordt je omgeving toch wat netter en rustiger. Daarom vind je hieronder vijf opruimtips met daarachter een inschatting van de tijd die het je kost.

Vijf snelle opruimtips

Hier komen de vijf beloofde opruimtips:

  • Ruim elke avond even snel alle rondslingerende spullen op (tijdsbesteding: 5-10 minuten).
  • Kom je iets tegen wat je niet meer gebruikt, doe het dan direct weg. Zet desnoods ergens een doos neer waar je het in kunt doen en breng de doos naar de kringloop als hij vol is (tijdsbesteding: 1-2 minuten).
  • Ruim tijdens het koken, als je staat te wachten tot de aardappelen koken bijvoorbeeld, een lade of plank in je keukenkastjes op (geen extra tijd, want je stond te wachten).
  • Pak een bakje of mandje waar je alle post en losse papieren in doet totdat je tijd hebt om ze te verwerken (tijdsbesteding 1-5 minuten).
  • Kijk eens naar de kerstversieringen die je dit jaar niet (hebt) gebruikt. Gebruikte je ze andere jaren wel? Is je antwoord nee, dan kunnen ze weg (tijdsbesteding 3-5 minuten).

 

Hopelijk helpen deze tips je op weg naar een opgeruimd huis. Ik wens je alvast hele fijne kerstdagen.P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.