Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 

We gaan het laatste kwartaal van het jaar in. Voor mij begint een kwartaal altijd op maandag en in dit geval vandaag. De afgelopen week heb ik besteed aan het plannen van dit laatste kwartaal van 2021 en ik sta te popelen om eraan te beginnen en om een aantal van mijn doelen met jullie te delen.

 

Anita maakt Ruimte Doelen voor Q4

 Wat betreft Anita maakt Ruimte heb ik allereerst een aantal leuke dingen voor mijn Petje Af leden in het vooruitzicht. Ik ga de laatste drie maanden van het jaar elke maand een challenge doen. Oktober staat in het teken van een nieuwe gewoonte aanleren of een oude, wat in het slop geraakte gewoonte weer oppakken. Zelf ga ik beide doen. Ik ga Frans leren met behulp van Duolingo en ik ga weer elke dag, aan het eind van de dag mijn bureau opruimen. Die goede gewoonte was een beetje in het slop geraakt in de laatste weken voor mijn vakantie. Over de voortgang van de challenges kun je lezen op mijn persoonlijke blog voor Petje Af leden en natuurlijk zal ik daarover ook dagelijks posten op mijn Instagram account voor Petje Af. Lijkt het je leuk om mee te doen of te volgen hoe ik het doe, word dan lid mijn Petje Af pagina.

Halverwege dit jaar heb je de mogelijkheid gekregen om huishoudschema’s aan te schaffen voor de tweede helft van 2021. Hier was veel vraag naar, dus deze zal ik ook in 2022 weer voor jullie hebben. Verder zal ik me meer gaan focussen op mijn social media accounts. Hier doe ik momenteel vrijwel niets meer mee, maar dat gaat dus veranderen.

Persoonlijke Doelen voor Q4

Naast de doelen voor mijn bedrijf, heb ik ook een aantal persoonlijke doelen waar ik aan wil werken. 

De afgelopen drie maanden heb ik gewerkt aan mijn gezondheid door gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Hiermee wil ik doorgaan. Een goede motivatie hiervoor is ook ons plan voor de vakantie van volgend jaar. Dit jaar hebben we het Pieterpad eindelijk afgemaakt en volgend jaar willen we vanaf Maastricht verder gaan met de GR5. Handig om tegen die tijd in goede conditie te zijn natuurlijk.

Zoals je hiervoor al hebt gelezen, ga ik aan de slag met Duolingo Frans. Dit heeft ook te maken met het lopen van de GR5. We gaan namelijk door het franstalige deel van België en dus is het handig om die taal een beetje beter te spreken dan we nu doen. 

Tot slot ben ik iets gaan schuiven met mijn werkuren, zodat ik uitkom op vier dagen werken. De andere dag heb ik dan vrij om aan persoonlijke projecten die zijn blijven liggen te werken of om deze dag als life admin dag te gebruiken. Ik had voor dit soort dingen een uurtje aan het eind van elke werkdag bestemd, maar in de praktijk blijkt die tijd altijd op te gaan aan andere dingen. Ik hoop dat het vrijmaken van een dag voor dit soort dingen beter gaat werken.

Tot zover mijn doelen. Wat ga jij nog doen in de laatste maanden van het jaar? Zijn er nog dingen die je graag zou willen doen of veranderen? Ga er dan eens rustig voor zitten en maak daar een plan voor.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' leer ik je hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.