Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Kinderkleding opruimen gaat ongeveer net zo als het opruimen van je eigen kleding. Dus lees vooral ook het blog van gisteren. Maar met kinderen is er nog een probleem. Ze groeien snel, dus binnen de kortste keren past een kledingstuk niet meer. 

 

Extra sorteerstapel

Het makkelijkst gaat het sorteren van kleding als je na de eerste sorteerronde (soort bij soort) een extra sorteerstapel maakt. Alles waarvan je niet weet of ze het nog passen, leg je op een aparte stapel. Is het kledingstuk eigenlijk sowieso overbodig, dan mag het meteen weg.

 

Passen en beslissen

Laat je het je kind de kledingstukken op de twijfelstapel passen en schaf (als het te klein is) een nieuw exemplaar aan. Een handig moment voor het passen van kleding is ook bij de wisseling van de seizoenen. Zo kun je zien of kleding die ze een tijd niet gedragen hebben nog steeds past.Laat je kind niet te veel/te lang passen. Meestal vinden ze dat niet zo leuk. Doe het op een moment dat ze er wel zin in hebben en de tijd hebben, maak er een spelletje van (modeshow?) of plan daarna iets leuks.

 

Kleding weg doen

Zit er sentimentele waarde aan de kleding die weg kan, maak er dan een foto van, of bewaar slechts 1 babyshirtje of schoentje.

Kinderen groeien vaak snel uit kleding. Heb je veel mensen met opgroeiende kinderen in je omgeving, dan is de kans groot dat je er nog iemand blij mee kunt maken. Zo niet, dan is ook nu weer de kringloop- of weggeefwinkel een goed alternatief.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.