Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Heb jij ook moeite om na je vakantie weer gemotiveerd aan de slag te gaan? Dan kunnen deze tips helpen.

 

Voordat je op vakantie gaat...

Met deze eerste tip zou je voor je vakantie al aan de slag hebben moeten gaan. Heb je dat niet gedaan, dan is dit de tip voor je eerstvolgende vakantie. Stel je out of office reply zo in dat hij nog een of twee dagen langer aanstaat dan dat jouw vakantie duurt. Zo heb je tijd om je mailbox bij te werken en hoef je niet direct allerlei brandjes te blussen.

 

Je eerste werkdag...

Check bij degene die je werk heeft overgenomen hoe het is gegaan en of er problemen zijn ontstaan. Doe dit voor je je mailbox opent.

Is je bureau bedolven onder een stapel werk bij terugkomst of is het leeg en opgeruimd? Is het eerste het geval, ga dan eerst de stapels eens rustig uitzoeken en opruimen. Maak zo nodig een lijstje van de dingen die het eerst moeten gebeuren.

 

Nagenieten

Geniet nog wat langer van je vakantie, ook terwijl je op je werk bent. Hang een vakantiefoto op je werkplek of zet hem in een lijstje op je bureau. Of gebruik een foto als bureaublad achtergrond.

Doe in je vrije tijd leuke dingen die je ook in de vakantie deed. Terrasje, etentje, barbecuen of gewoon lekker badmintonnen in de tuin met je kinderen of met een boek in de zon zitten. Zo houd je het vakantiegevoel nog een beetje vast.

Doe een van de dingen die je je in je vakantie hebt voorgenomen. Vaak weten we in vakanties ineens precies wat er anders moet of wat we vaker willen doen. Doe iets met een van deze voornemens. Ga beginnen met die nieuwe hobby, of doe dat voorstel om je werk efficiënter en leuker te maken. Dit geeft je nieuwe energie.

 

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis de Braindump Lijst, waarmee je alles wat je nog moet doen uit je hoofd en op papier zet.

Wil je na je vakantie zelf lekker aan de slag met het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en/of taken? En kun je wel een beetje inspiratie en motivatie gebruiken? Kijk dan eens op mijn Petje Af pagina. Als je een abonnement neemt krijg je toegang tot mijn persoonlijke blog, waar ik mijn eigen ervaringen en struggles op dat gebied met je deel en krijg je ook nog eens elke week een huishoudschema in je inbox.