Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

In de zomer productief zijn valt niet mee. Zeker niet als het ook nog eens mooi weer is. Veel mensen zijn vrij, je kinderen zijn thuis van school en jij wordt geacht te werken. Op kantoor heb je nog enig houvast aan je collega’s die ook binnen zitten. Maar als je dan ook nog eens thuis werkt is de afleiding volop aanwezig en de zieligheidsfactor op sommige dagen groot. Hoe kom je deze weken door?

 

Zorg voor een prettige werkomgeving

Allereerst helpt het als je je werk(omgeving) wat leuker kunt maken. Maak een vrolijke zomer playlist en speel deze af terwijl je aan het werk bent. Zet iets vrolijks op je bureau. Een vakantiefoto, een bosje bloemen of gewoon een voorwerp dat jou vrolijk maakt.

Is het rommelig om je heen, ruim dan je bureau op. Aan een net bureau werk je niet alleen fijner, maar ben je ook productiever.

Is het erg warm op je werkplek, zorg dan voor wat verkoeling. Een raam open zetten helpt als het buiten niet al te warm is. Maar heb je met hoge temperaturen te kampen, doe dan juist zo veel mogelijk dicht. Is er geen airco aanwezig, zet dan een ventilator op je bureau om zo voor wat verkoeling te zorgen.

Voorkom afleiding

Zit jij voor het open raam te werken maar hoor je de kinderen buiten spelen en zie je als je naar buiten kijkt de buurvrouw in de tuin liggen zonnen? Niets is vervelender dan voortdurend afgeleid te worden. Je bent niet alleen aan het werk, je schiet ook nog eens niet op. Heb je last van de geluiden om je heen, zet dan een noise cancelling koptelefoon op. Kun je intussen ook mooi naar je favoriete playlist luisteren. Zit je in de buurt van het raam en wordt je afgeleid door wat er buiten gebeurd? Doe de lamellen dicht of zoek een plek verder bij het raam vandaan.

 

Beloon jezelf

Tot slot. Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht voor na het werk. Een ijsje eten, een uurtje zonnebaden in de tuin, eten bestellen in plaats van zelf koken, even met je benen omhoog een boek lezen of een snelle duik in het zwembad. Nu heb je iets om naar uit te kijken en dat maakt het makkelijker om de werkdag door te komen. Samen met alle andere tips moet dat nu toch lukken. Werkze!

 

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis de Braindump Lijst, waarmee je alles wat je nog moet doen uit je hoofd en op papier zet.