Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, opruimen in de zomervakantie. Tegelijkertijd is het iets wat je vast wel een beetje doet als je schoolgaande kinderen hebt. Door oude schoolspullen op te ruimen bijvoorbeeld.

 

Opruimenproject in je vakantie

Heb je zelf slechts een paar weken vakantie, in tegenstelling tot schoolgaande kinderen, dan zit je er vast niet op te wachten om die weken aan opruimen te besteden. Tegelijkertijd is het wel zo, dat je nu juist wat extra tijd hebt. Zeker als je tijdens de vakantie niet weg gaat, kan het daarom prettig zijn om in ieder geval een beetje op te ruimen.

In het normale dagelijkse leven zou je prima kunnen opruimen door daar elke dag 15 minuten voor vrij te maken. Zo heb ik jaren geleden mijn hele huis opgeruimd en dat kun jij ook. Maar wil je wat grotere stappen maken in je zomervakantie, dan kun je als je vrij bent daar iets meer tijd voor nemen. In dat geval raad ik je aan om te kiezen voor een project. En nee, dat is niet meteen je hele huis opruimen. Kies iets wat te overzien is en waarschijnlijk in een paar uur kan.

Opruimen is vermoeiend, en dus wil je het vast niet al te veel en al te lang doen in je vakantie. Tegelijkertijd kun je heel erg opknappen van een opgeruimde kast of kamer. Als je je project hebt gekozen, beslis je hoe lang je er per dag aan wilt werken en hoe lang. Neem bijvoorbeeld een uur per dag en spreek met jezelf af dat je direct na het ontbijt een uur gaat opruimen. Na dat uur ga je genieten van je vakantie en leuke dingen doen.

Vier het als je project af is. Met iets lekkers bij de koffie, een etentje of een dagje uit. Je hebt het verdiend!

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis de minicursus Opruimen.

Heb je wat meer hulp nodig bij het opruimen? Dan is de cursus Eindelijk een opgeruimd huis misschien iets voor jou.