Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Laatst zag ik een ontzettend inspirerende video van Nourishing Minimalism over het opruimen van 'Fantasy self' items. Ga hem vooral zelf bekijken als je hem nog niet gezien hebt. Je vindt hem hier.

De video zette me aan het denken over de problemen waar mensen tegenaan lopen bij het opruimen. Een van de grootste problemen die mensen hebben tijdens het opruimen, is het wegdoen van bepaalde spullen. Je fantasy self zoals Nourishing Minimalism het in haar video noemt, draagt daar flink aan bij.

 

Fantasy self

Kort gezegd is je fantasy self dat deel van jou dat graag een bepaald persoon wil zijn. Het deel van jou dat bekend wil staan als degene die van oud verpakkingsmateriaal de mooiste creaties maakt en dus heb je al die oude kartonnen verpakkingen nodig. Of het is het deel van jou dat denkt dat je ooit weer gaat schilderen en daarom kun je absoluut je oude schilderspullen niet weg doen, zelfs al is je verf al lang geleden uitgedroogd en heb je de afgelopen tien jaar geen penseel aangeraakt.

 

Leef je in een (fantasie) toekomst of in het hier en nu?

Het is moeilijk om tegenover jezelf te erkennen dat je nooit die bepaalde persoon zal worden die je in je hoofd hebt. Het is moeilijk om afscheid te nemen van bepaalde dromen. Ik begrijp waar je mee worstelt, echt. Ik heb hetzelfde proces meegemaakt.

Maar het is ook moeilijk om in een overvol huis te wonen en geen ruimte te hebben voor de persoon die je nu bent en niet de dingen te kunnen doen die nu belangrijk voor je zijn. Je leeft in het hier en nu. Probeer dat leven zo goed en aangenaam mogelijk te maken, zonder je te laten beperken door dingen waarvan je denkt dat je ze ooit nog eens gaat doen. Als ooit geen datum heeft, moet je je afvragen of je de spullen die je daarvoor bewaart wel echt nodig hebt.   

Accepteer dus dat je dromen had of hebt over je toekomstige of fantasy self maar kies er ook voor om ruimte te maken voor jezelf in het leven van het hier en nu.

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis de minicursus Opruimen.

Heb je meer hulp nodig bij het opruimen? Misschien is de cursus Eindelijk een opgeruimd huis dan iets voor jou.