Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Opruimen doe je met een doel. Je wilt er iets mee bereiken. Een netter huis, meer overzicht, minder spullen en meer ruimte in je kasten. Maar soms gaat het verder dan dat. Er gaat een grotere wens schuil achter het opruimen.

Opruimen om ruimte te maken voor iets nieuws

Je gaat in dat geval opruimen omdat je ruimte wilt maken voor iets wat je heel graag wilt. Een studeer- of hobbykamer is een wens die vaak genoemd wordt. En dan gaat het ineens over iets groters. Gek genoeg maakt dat in veel gevallen het weg doen van spullen ook makkelijker. Want onnodige spullen de plek in laten nemen van iets wat je heel graag wilt, klinkt onzinnig. Heb jij een wens waarvoor je extra ruimte in huis nodig hebt, dan zul je ongetwijfeld makkelijker afscheid kunnen nemen van de dingen die je niet (meer) nodig hebt.

 

Iets nieuws nadat je opgeruimd hebt

Andersom werkt het gek genoeg ook. Mensen die grondig opgeruimd hebben, ontdekken ineens wat ze echt willen. Nadat ze afscheid hebben genomen van alle dingen die hun vast hielden in het verleden of die gewoon niet of niet meer bij ze pasten, zien ze ineens een heel duidelijk toekomstbeeld. Ze weten ineens wat ze echt willen. Weer studeren, van baan veranderen of reizen. En nu die rommel uit de weg is, hebben ze ook de energie om er echt aan te gaan werken. 

Het oude opruimen voor je aan het nieuwe begint

Bij mij heeft het vaak zo gewerkt dat ik ging opruimen voordat ik aan iets nieuws begon. Ik zag voor me wat ik heel graag wilde en ik ging opruimen om er ruimte voor te maken. Zo begon ik met het grondig opruimen omdat ik een vervolgstudie wilde doen naast mijn werk en behoefte had aan overzicht. Ook ruimde ik eind vorig jaar mijn kantoorruimte grondig op omdat ik er een groter bureau in wilde plaatsen omdat ik wist dat ik binnen een jaar fulltime aan mijn bedrijf wilde gaan werken en deze ruimte dan nodig had. 

 

Wil jij al een tijdje opruimen, dan heeft deze blogpost je hopelijk gemotiveerd om er ook echt aan te beginnen.

 

P.S.

Heb je hulp of een steuntje in de rug nodig bij het opruimen? Download dan hier de minicursus opruimen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan is er nog mijn cursus ‘Eindelijk een opgeruimd huis.’