Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Soms zijn er net teveel dingetjes blijven liggen. Dingen die niet dringend zijn en eigenlijk ook niet heel erg belangrijk. Maar ze vreten aan je. Je weet dat het ooit moet gebeuren. Maar wanneer?

 

Een Life Admin Dag

Voor deze dingen heb ik een oplossing. Een dag(deel) waarop ik al deze dingen ga doen. Muchelleb noemt het op haar YouTube kanaal een ‘life admin day’. Je leest er meer over in deze blogpost. Dit zijn voor mij echte lifesavers en ik voel me altijd stukken beter na zo’n dagje klusjes wegwerken.

Maar soms heb ik behoefte om het iets groter aan te pakken. Zoals nu. Ik heb mezelf een weekje vrij gegeven en ga vanaf volgende week een aantal dingen veranderen. Voor wie daar nieuwsgierig naar is… Ik heb mijn bijbaantje dat voor een vast inkomen moest zorgen opgezegd en ga dus fulltime aan Anita maakt Ruimte werken. Daarnaast ga ik op gezondheidsgebied een coachingsprogramma volgen op het gebied van sporten en gezond eten met als doel afvallen. 

Een mid-jaar opruiming

De afgelopen weken merkte ik dat ik met het oog op die veranderingen behoefte heb om echt een frisse start te maken en daarom wil ik naast de ‘gewone’ life admin dingetjes die ik op dat soort dagen doe, nog een aantal dingen toevoegen.

Hieronder deel ik mijn plan voor deze week, omdat ik denk dat het nu de vakanties voor de deur staan, ook heel goed kan werken om na de vakantie weer met een fris gevoel te beginnen.

 • Mijn kantoor opruimen. Alle papieren die zich daar verzameld hebben afhandelen en opruimen.
 • Een grondige schoonmaak van bovengenoemd kantoor, dus ook de boekenkasten leeghalen en grondig schoonmaken en achter meubels stofzuigen.
 • Alle e-mail bijwerken (inbox 0) en checken of gearchiveerde e-mails nog steeds bewaard moeten worden.
 • Alle bestanden uit mijn download map bekijken, naar de juiste plek verplaatsen of verwijderen.
 • Alle onafgeronde klusjes afronden.
 • Kantoorvoorraad inventariseren en zo nodig aanvullen.

Daarnaast wil ik op het gebied van mijn hobby’s nog een aantal dingen doen waar ik de laatste maanden niet aan toegekomen ben.

 • Mijn fotoalbum van dit jaar bijwerken.
 • Mijn fotoalbum van 2019 afmaken.
 • Mijn art journal nieuw leven inblazen.
 • Mijn hobbyspullen uitzoeken en opruimen.
 • Eindelijk een van mijn boeken op mijn e-reader lezen.

Deze dingen kun je natuurlijk altijd doen, maar als je ze doet vlak voor een vakantie, in je vakantie of aan het eind ervan, profiteer je van een frisse start na je vakantie.

Ze kunnen ook een nieuwe start markeren als je daar behoefte aan hebt of bijvoorbeeld halverwege of aan het einde van een (kalender)jaar.

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.