Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het huishouden is een stuk makkelijker geworden sinds allerlei elektrische apparaten hun intrede hebben gedaan. Deed mijn oma de was nog met de hand, ik gooi gewoon alles in de wasmachine, laat hem zijn werk doen en haal het er schoon weer uit. Maar naast de wasmachine zijn er nog meer handige apparaten in ons huishouden. Daarom hier een top .. van mijn favoriete apparaten in huis.

 

Stofzuiger

De stofzuiger. Stofzuigen is een van de huishoudelijke karweitjes waar ik de grootste hekel aan heb. Maar met een goede stofzuiger wordt het wel minder vervelend. Sinds we onze draadloze Dyson hebben, is stofzuigen sneller en makkelijker geworden. Ook het legen van de opvangbak (zonder zak) en het schoonmaken van het filter is in een handomdraai gebeurd. Enige nadeel is dat je hem wel op tijd op moet laden, om te voorkomen dat de accu leeg is als je wilt gaan stofzuigen.

Wasdroger

Onze wasdroger. Of het de beste in zijn soort is, weet ik niet (vermoedelijk niet want hij is al wat ouder). Maar hij doet wat hij hoort te doen. Hij droogt de was. We wonen in een appartement en hebben op het balkon weinig droogruimte. Een wasdroger is dan ook ideaal. Ik gooi er alleen onze handdoeken en beddengoed in. Kleding droog ik gewoon op een rekje.

 

Keukenmachine/blender

De blender/keukenmachine. En dan met name de blender. De keukenmachine zelf gebruik ik niet zoveel, maar de bijbehorende blender des te meer. In de zomer maak ik er smoothies mee. Verder is het ideaal bij het pureren van groente tijdens het maken van soep (bij gebrek aan een staafmixer). 

 

Koelkast

De koelkast. Ik vermoed dat vrijwel iedereen een koelkast in huis heeft. Onze vorige koelkast was eigenlijk te klein, zeker het vriezergedeelte. Maar ook het koelgedeelte was vaak net te krap als de wekelijkse boodschappen net gedaan waren. Onze huidige koelkast heeft zoveel meer ruimte. Heerlijk om gewoon overzicht te hebben over wat erin ligt en dingen te kunnen pakken zonder van alles opzij te moeten schuiven.

 

Airco

Tot slot onze allernieuwste aanwinst. Vorig jaar hebben we eindelijk toegegeven dat we niet meer zonder willen. Een airco. Om op die hete zomernachten die we tegenwoordig toch elk jaar wel hebben toch nog enigszins koel te kunnen slapen.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.