31 dagen opruimen en organiseren: dag 17 - Voorraadkast

Een goed gevulde voorraadkast is altijd handig als je onverwacht geen boodschappen hebt kunnen doen, extra eters hebt of gewoon geen zin hebt om boodschappen te gaan doen. Heb je in de keuken te weinig ruimte voor extra voorraad, maak dan ergens anders in huis een (deel van een) kast vrij. Zolang je de dingen die je dagelijks gebruikt in de keuken hebt, is het niet zo’n punt om voor een nieuw pak koffie of rijst even naar een andere ruimte te lopen. Wat hoort er zoal in een goede voorraadkast? Denk aan dingen die je regelmatig gebruikt en die lang houdbaar zijn. Hieronder volgt een lijst met een aantal basisproducten.

  • Pasta, rijst en andere granen.
  • Gedroogde peulvruchten (of peulvruchten in blik, denk o.a. aan bonen, linzen, kikkererwten).
  • Olie.
  • Mais (in blik).
  • Tomaten in blik.
  • Tomatenpuree.
  • Olijven.
  • Blikjes tonijn en/of ansjovis.
  • Zongedroogde tomaten.
  • Koffie & thee.
  • Frisdranken.
  • Bloem.
  • (zoet) broodbeleg.
  • Bouillonblokjes.
  • Noten.
  • Snacks.
  • Ontbijtgranen (muesli, cornflakes).