Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Soms heb je van die klusjes die je maar blijft uitstellen. Mijn oplossing daarvoor is wat muchelleb op haar YouTube kanaal een Life Admin day noemt. Flylady heeft iets soortgelijks en noemt het ‘anti-procrastination day’ en Gretchin Rubin noemde het in haar boek ‘Het Geluk Project’ een ‘Power Hour’. 

 

Wat is een Life Admin dag?

Hoe ziet zo’n Life Admin dag eruit? Dat kan voor iedereen verschillen en kan ook per keer verschillen. Het is helemaal afhankelijk van het soort klusjes dat je te doen hebt. Als voorbeeld zal ik je laten zien wat ik op zo’n dag doe. 

Om te beginnen heb ik altijd een master to do lijst in Notion. Achter elke taak kan ik een ‘tag’ meegeven. Een van die tags is 'life admin'. Op mijn Life Admin dag filter ik de master to do lijst zodat ik alleen de taken zie die de 'life admin' tag hebben. Je kunt natuurlijk ook op papier zo’n lijst bijhouden of eerst een brainstorm houden over de dingen die je wilt doen en die opschrijven.

En dan is het in principe een kwestie van zoveel mogelijk van die taken af te werken. Daarbij probeer ik soortgelijke taken zoveel mogelijk te groeperen, zodat ik sneller kan werken. Dus ik doe bijvoorbeeld alle computertaken achter elkaar of alle taken buitenshuis in een keer.

Voorbeeld van een Life Admin dag

Dingen die ik vandaag ga doen tijdens mijn life admin dag:

  • Archief opruimen.
  • Bankafschriften 2020 downloaden.
  • Tandarts afspraak maken.
  • Afspraak opticien maken.
  • Aantekeningen boek uitwerken.
  • Schroeven deurklink vastdraaien.
  • Nieuw douchegordijn kopen.
  • Kussenhoesjes wassen.
  • Foto’s uitzoeken voor aan de muur. 

Omdat het januari is, staan er deze keer een aantal taken op mijn lijstje die ik elk jaar in januari doe. Die taken hoeven niet altijd op een Life Admin dag. Vaak doe ik deze dingen op de dag dat ik mijn administratie doe. Maar omdat ik er tot nu toe nog niet aan toegekomen ben, heb ik ze voor nu op mijn lijst gezet.

Hetzelfde geldt voor schoonmaakklusjes die niet vaak voorkomen. Op zich heb ik die in een huishoudschema staan, maar soms kom ik er toch niet aan toe tijdens schoonmaak momenten. Dan doe ik ze alsnog op een Life Admin dag. Door regelmatig zo'n dag te houden, voorkom ik dat minder belangrijke taken zich maar blijven opstapelen of uiteindelijk toch dringende taken worden.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.