Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het voordeel van december vind ik altijd het gevoel dat er een nieuw jaar gaat beginnen en je even het gevoel hebt dat het een nieuw begin is op allerlei vlakken. Dat betekent meestal dat ik tal van doelen stel op heel veel verschillende gebieden. Dit jaar heb ik besloten me te beperken tot een paar hoofddoelen voor de gebieden die op dit moment het belangrijkst zijn.

 

Doelen voor Anita maakt Ruimte

Allereerst dan maar de doelen waar jullie als de lezers van dit blog het meest van zullen merken. Hoewel het dit jaar niet is gelukt om ook echt elke week een blogpost online te zetten, is dat zeker ook weer een doel voor dit jaar. Verder staat de vernieuwde cursus opruimen sinds kort online. (Nieuwsgierig geworden? Neem hier een kijkje). Mijn plan is om daar in 2021 minimaal een andere cursus aan toe te voegen. 

 

Gezondheidsdoelen

 

Het volgende belangrijke doel voor mij is gericht op mijn gezondheid. Hoewel ik graag wil afvallen, is dat toch niet waar ik mijn aandacht op richt. Die gaat in eerste instantie vooral uit naar gezonde(re) eetgewoonten invoeren en meer bewegen. Hoewel ik hoop dat dit een positief effect op mijn gewicht gaat hebben, is afvallen in eerste instantie dus nog geen doel. Wel hoop ik hiermee op de langere termijn mijn cholesterolgehalte en mijn bloeddruk omlaag te krijgen. Beiden zitten nu zo ongeveer op de grenswaardes van gezond/ongezond.

Financiële doelen

Op financieel vlak wil ik vooral sparen voor een specifiek doel (dat ik nu nog even voor me houd). Nu kun je natuurlijk allerlei manieren bedenken om te sparen, maar ik heb na het lezen van ‘The Year of Less’ besloten om een no-buy jaar te houden. Natuurlijk zal ik een aantal dingen wel kopen, maar dat zal dan vooral gaan om noodzakelijke dingen. Ik ben benieuwd hoeveel geld ik op deze manier kan sparen. Bovendien zal het me ook de gelegenheid geven om dingen waar ik meer dan genoeg van heb (zoals notitieboekjes) eens te gaan gebruiken voordat ik weer nieuwe koop. De exacte regels voor mijn no-buy jaar zal ik in een latere blogpost met je delen en natuurlijk deel ik hier ook hoe het me vergaat tijdens dat no-buy jaar.

 

Natuurlijk zijn er naast deze doelen ook nog wel andere dingen die ik graag zou willen doen het komende jaar. Het is niet zo dat ik aan niets anders ga werken dan aan bovenstaande doelen. Maar de focus ligt op deze drie.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.