Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Morgen begint een nieuwe maand en dus is het weer tijd voor nieuwe doelen voor de komende maand.

 

Doelen augustus

Even een terugblik op mijn doelen voor augustus.

 • Mijn eerste doel was de Clean Mama maandelijkse rotatie en focus doen. Sinds kort probeer ik het Clean Mama schema uit. Mijn eigen schema is met de zones gebaseerd op het schema van Flylady. Clean Mama is vergelijkbaar, maar werkt niet in zones maar met een maandelijkse rotatie en een maandelijkse focus. In een latere blogpost zal ik dieper op de verschillen en overeenkomsten van beide methodes ingaan. Voor nu, kan ik zeggen dat ik de maandelijkse rotatie taken gedaan heb. De maandelijkse focus lag op het opruimen van kasten en daar ben ik eerlijk gezegd niet aan toegekomen.
 • In februari ben ik begonnen met het schrijven van een verhaal, maar dat ligt helaas al een tijdje stil. Deze maand heb ik daar niets aan gedaan.
 • Zoals elke maand, doe ik de opdrachten voor Ali Edwards One Little Word. Deze maand heb ik de opdrachten voor augustus ook gedaan.
 • In augustus is er weer weinig van lezen gekomen. Inmiddels ben ik begonnen in Opgeruimd op het Werk van Marie Kondo, maar ik heb geen enkel boek uitgelezen. Mijn mening over Opgeruimd op het Werk kun je, als ik het boek uit heb, in een toekomstige blogpost lezen.
 • In september heb ik een paar weekjes vakantie. Maar ik wilde jullie natuurlijk wel van informatie blijven voorzien. Daarom heb ik mijn nieuwsbrieven voor die weken alvast ingepland. En natuurlijk gaan ook mijn blogposts gewoon door.
 • Mijn adresboekje was zwaar verouderd met veel doorgestreepte en onjuiste adressen erin. Tijd voor een nieuwe dus. Inmiddels heb ik alle adressen gecontroleerd, gewijzigd waar nodig en overgeschreven in een nieuw boekje. Bovendien heb ik ook een digitaal bestand in Google Sheets gemaakt.
 • Het Get Ahead plan is een term dat ik van Sarra Cannon van het YouTube kanaal Heartbreathings heb overgenomen. Het is een overzicht van alle dingen die naar mijn mening nodig zijn om zowel mijn bedrijf als mijn persoonlijke leven soepeler te laten verlopen. Het plan is klaar, nu kan ik langzamerhand alle punten afwerken.
 • Een hele tijd geleden ben ik begonnen aan de cursus Trello4Business. De cursus heb ik vrijwel helemaal afgemaakt, maar net de laatste paar onderdelen heb ik niet gedaan. Helaas ben ik er ook deze maand niet aan toe gekomen.
 • Een nieuwe header voor mijn nieuwsbrieven maken, stond ook al heel lang op mijn lijstje en is nu eindelijk gedaan.

Maanddoelen voor september

En dan is het tijd voor de doelen voor volgende maand. Ik noemde het al eerder, ik heb in september een paar weken vakantie. Veel doelen zijn dan ook gericht op mijn vrije tijd en he lijstje is ook maar kort.

 • Doelen voor mijn bedrijf zijn het plannen van het vierde kwartaal. Dat betekent dat ik de onderwerpen voor mijn blogposts allemaal ga inplannen, maar ook al die dingen die ik nog voor jullie wil maken. Ik heb voor volgend jaar (begin 2021) een aantal leuke dingen voor jullie in petto en daar zul je de komende maanden ongetwijfeld meer over horen. Maar voor ik jullie daar meer over kan vertellen, moet ik mijn ideeën wel eerst nog uitvoeren.
 • Verder willen mijn man en ik foto’s voor de woonkamer uitzoeken en laten vergroten.
 • Daarnaast wil ik de vakantie gebruiken om mijn fiets eens goed schoon te maken en hem weg te brengen voor een onderhoudsbeurt.
 • Tot slot wil ik zoals elke maand, de prompt voor One Little Word doen.

 

Wekelijkse en dagelijkse acties

Ook de wekelijkse en dagelijkse acties heb ik beperkt gehouden. 

 • Wat betreft de dagelijkse acties, wil ik het schrijven van de ochtendpagina’s oppakken, zoals Julia Cameron onder andere in haar boek ‘The Artist’s Way’ beschrijft. Dat houdt in dat je elke dag begint met het opschrijven van alles wat er in je hoofd opkomt.
 • Daarnaast wil ik elke dag een paar pagina’s in een non-fictie boek lezen. Misschien ook wel in The Artist’s Way.

Om te voorkomen dat ik de hele vakantie op de bank blijf hangen nu we niet weg gaan, wil ik me in ieder geval aan mijn wekelijkse wandel-/hardloopschema houden. Dat houdt in dat ik twee dagen een intervaltraining doe en drie dagen een langere wandeling maak.

Tot zover mijn doelen voor de komende maand. Heb jij de jouwe al gemaakt?

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.