Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 

Nu de schoolvakanties in volle gang zijn, zit je waarschijnlijk ook niet meer in je normale routine. En dat is precies waar vakanties voor bedoeld zijn. Maar je wilt natuurlijk in de tussentijd wel je huishouden enigszins op orde houden. Hoe doe je dat?

Aangepast Huishoudschema

De beste oplossing is om in de zomer te werken met een aangepast huishoudschema. Dat betekent dat je vooral de schoonmaakklussen iets minder strikt aanpakt en aanpast aan het weer en de geplande activiteiten.

Dagelijkse klussen

De gewone dagelijkse dingen, zoals afwassen, blijf je natuurlijk doen. Je wekelijkse schoonmaakklussen plan je een beetje om je andere activiteiten heen en laat je deels ook afhangen van het weer. Staan de hele dag de ramen en deuren open of loopt iedereen voortdurend in en uit? Dan wil je misschien elke avond even de vloer vegen of zuigen in plaats van een keer per week. Is het bloedheet, dan creëer je geen extra hitte door de droger aan te zetten. Laat de was dan gewoon aan de lucht drogen. Doe zwaardere schoonmaakklussen bij warm weer bij voorkeur vroeg in de ochtend, als het nog koel is.

 

Helpen je kinderen nog niet mee in het huishouden? Dan is dit een goed moment om daarmee te beginnen. Geef iedereen een eigen taak of laat ze hun eigen kamer schoonhouden. Of spraak een dag en tijd af waarop jullie gezamenlijk het hele huis schoonmaken. Ga daarna samen wat leuks doen. 

Niet-wekelijkse schoonmaak taken

De niet-wekelijkse taken doe je gedurende deze weken zoals het uitkomt. Lukt het, dan is het mooi meegenomen. Lukt het een keer niet, dan is dat vaak geen probleem. Doe wat echt nodig is en maak je niet al te druk als andere dingen blijven liggen. Je pakt het na de zomervakantie gewoon weer op. Ook jij mag best een beetje genieten van de zomervakantie.

 

P.S.

Wil je meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan de gratis printable van het Basis Huishoudschema.