Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Nu de schoolvakanties aanbreken, of voor een aantal kinderen al zijn aangebroken, is het tijd om het schooljaar af te ronden en je voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. En ja, gelukkig zijn er tussen die twee schooljaren nog een aantal heerlijke weken vakantie. Besteed in elk geval een paar uurtjes daarvan aan het opruimen van de schoolspullen van het afgelopen jaar.

Spullen van afgelopen schooljaar

Waarschijnlijk heeft je kind een hoop spullen verzameld het afgelopen schooljaar. Basisschool kinderen hebben vaak allerlei tekeningen en werkjes. Maar ook schriften, werkboeken en een hoop losse papieren zijn waarschijnlijk je huis binnen gekomen. Nu is het tijd om dat allemaal uit te zoeken. Wat wil je bewaren? Kijk samen met je kind wat jullie mooi en belangrijk vinden. Maak eventueel foto’s van de dingen die weg gaan.

Na het uitzoekwerk is het zaak om de dingen die je bewaart op een overzichtelijke manier te bewaren. Een handige manier hiervoor zijn archiefdozen. Deze ken je waarschijnlijk in de saaie kartonnen variant, maar ze zijn er ook in leuke kleurtjes of van transparant kunststof. Bewaar de spullen per jaar in zo’n doos. Andere handige opbergers zijn tijdschriftencassettes of stapelbare dozen met deksel. Ook deze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Bovenstaand proces kun je natuurlijk ook doorlopen met oudere kinderen. Gaan ze al naar de middelbare school, dan zullen ze het uitzoekwerk in de meeste gevallen alleen kunnen en ook alleen willen doen. Biedt aan te helpen als het nodig is en stel voor om samen naar geschikte opbergoplossingen te kijken voor de spullen die bewaard worden.

Kijk nu je toch bezig bent meteen even naar de spullen die langer dan een schooljaar mee gaan. Hoe zit het met de schooltas, lunchbox en drinkbeker van je kind? Zijn die nog in orde of heeft het nieuwe nodig? Is dat laatste het geval, zet dat dan meteen op het lijstje van de aan te schaffen spullen voor het nieuwe schooljaar. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.