Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Knutselspullen, of ze nu voor jezelf of voor je kinderen bestemd zijn, vormen vaak een probleem bij het opruimen. Ten eerste door de hoeveelheid, ten tweede omdat niemand zin heeft om veel tijd aan het opruimen te besteden na het knutselen. Dus hoe berg je knutselspullen handig op? 

Soortgelijke spullen bij elkaar

Ik ben persoonlijk een groot voorstander van bakken waarin je soortgelijke spullen of spullen die je vaak samen gebruikt, bij elkaar opbergt. Het gebruik van bakken heeft de volgende voordelen:

  • Je kunt ze makkelijk pakken.
  • Spullen zijn makkelijk op te ruimen (gewoon alles terug in de bak).
  • Je kunt ze stapelen, waardoor je ruimte bespaart.

Verschillende soorten bakken en dozen

Gebruik je doorzichtige bakken, dan kun je makkelijk zien wat erin zit. Zijn de dozen ondoorzichtig, gebruik dan labels. Voor (kleine) kinderen kies je voor plaatjes of foto’s in plaats van een geschreven label. Dan is ook voor hen meteen duidelijk wat waarin zit. Je kunt natuurlijk ook met kleuren werken. Gebruik verschillende kleuren bakken voor verschillende materialen. Bijvoorbeeld een gele bak voor de verf, een rode voor de stiften en een blauwe voor kleurpotloden.

Zelf heb ik een hele serie witte bakken van Ikea in mijn Raskogg karretje staan. Het karretje is makkelijk naast mijn werktafel te rijden. De bakken makkelijk te stapelen en doordat ze ondoorzichtig zijn, heeft het geheel een rustig aanzien. De bakken zijn voorzien van labels die ik met mijn labelmaker en doorzichtige tape heb gemaakt.

Mijn indeling

Mijn opbergdozen zijn als volgt ingedeeld en gelabeld:

  • Acrylverf.
  • Waterverf.
  • Stiften.
  • Kleurpotloden.
  • Pennen.
  • Journaling (alles voor mijn bullet journal/creatief journaling).
  • Kantoor (perferator, nietmachine, etc.).

Op deze manier kunnen spullen makkelijk gepakt en weer opgeruimd worden. Bovendien kunnen bakken makkelijk meegenomen worden naar een andere plek. Als ik bijvoorbeeld in de woonkamer wil gaan zitten werken aan mijn bullet journal, dan hoef ik alleen maar de betreffende bak mee naar beneden te nemen en niet constant op en neer te lopen voor al mijn spullen.

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.