Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

 

Het is alweer februari en dus tijd om terug te blikken op januari en een nieuwe planning te maken voor februari. In deze blogpost geef ik je een kijkje in mijn PowerSheets.

Hoe is de eerste maand met de PowerSheets gegaan?

De eerste maand in mijn PowerSheets ging verbazingwekkend goed moet ik zeggen. Natuurlijk had ik hier op gehoopt, maar of het ook zo uitwerkt is altijd maar afwachten. Het feit dat ze de hele tijd geopend op mijn bureau lagen, heeft zeker ook geholpen. Even een kort overzicht:

 • Mijn maanddoelen heb ik allemaal gehaald.
 • Ook mijn weekdoelen heb ik inmiddels allemaal gehaald. Mijn week loopt van maandag tot en met zondag en in mijn PowerSheets en de afgelopen week was week 5 van januari. Een aantal dingen heb ik in het weekend nog gedaan (nadat de foto van de januari lijst al was genomen).
 • Wat mijn dagelijkse gewoontes betreft, heb ik het goed gedaan. Ik heb elke dag mijn bureau opgeruimd aan het eind van de dag. Het enige wat er dan nog op ligt zijn mijn PowerSheets met de pen die ik daarin gebruik. Van de dagelijkse gewoontes heb ik de Miracle Morning en oilpulling twee dagen niet gedaan. Het innemen van mijn supplementen en het drinken van 1 liter water heb ik allebei vier dagen niet gedaan. Hoewel ik natuurlijk het liefst bij elke dag kruisjes had gezien, ben ik toch best tevreden over het resultaat.

 

Tending List voor februari

Na een succesvolle eerste maand van dit jaar, wordt het tijd voor het plannen van februari. Ook nu weer had ik meer doelen dan er plek was in mijn planner. Januari heeft me geleerd dat het best een hele kluif is als alle lijntjes volgeschreven is en dat nog meer plannen eigenlijk zinloos is. Dus heb ik prioriteiten gesteld en daarbij rekening gehouden met het feit dat ik twee grote klussen zeker wil doen in februari. Mijn maanddoelen zijn:

 • Een redesign van mijn website. Omdat ik geen idee heb hoeveel tijd dit me gaat kosten (waarschijnlijk heel veel), wilde ik hier eigenlijk geen grote klussen naast hebben.
 • Niettemin heb ik toch ook gekozen voor het opzetten van een goed taak management systeem. De afgelopen maand ben ik op zoek gegaan naar een goed systeem daarvoor. Nu heb ik verschillende systemen naast elkaar en dat wil ik niet meer. Uiteindelijk werd het Notion. Daar heb ik al eerder mee gewerkt, maar toen heb ik het voor mezelf zo ingewikkeld gemaakt dat ik het uiteindelijk niet meer handig vond. Nu wil ik gaan werken met een master takenlijst die ik kan filteren op doelen, projecten en datum. Omdat ik nog heel veel op papier heb en ook verschillende dingen in andere digitale systemen heb staan, wordt ook dit waarschijnlijk een grote klus. 
 • Met die twee grote doelen in mijn achterhoofd, heb ik voor de andere taken niet al te grote dingen gekozen. De eerste is het boek ‘De Financiële Detox’ uitlezen en de bijbehorende opdrachten afmaken. Dit stond in januari bij mijn wekelijkse acties. Omdat het nu nog maar twee weken duurt, heb ik het totale project naar de maandelijkse acties overgebracht.
 • Verder een aantal klussen in de woonkamer. Er zijn een aantal kastjes geschilderd door mijn man. Ik zou de rieten mandjes daarin overspuiten. Doel voor deze maand is dan ook twee mandjes overspuiten met spuitverf.
 • Plakfolie aanbrengen op de (lelijke) strips boven de deur.
 • Bekleding van de stoel in de woonkamer wassen. Er zitten vlekken in waarvan ik hoop dat ze er nog uitgaan in de was.
 • Het volgende doel is een makkelijk gezondheidsdoel. Mijn huidige hardloopschema duurt zeven weken en die zeven weken zijn half februari voorbij. Een nieuw schema maken staat daarom ook op de lijst.
 • In het kader van 26 boeken lezen dit jaar, wil ik twee boeken van mijn leeslijst lezen.
 • De laatste twee taken zijn hobbyprojecten. Allereerst de prompts voor de maand februari doen van One Little Word.
 • Een groter project is het maken van een opzet  voor een nieuw hobbyproject. Ik wilde graag een groter hobbyproject aanpakken als tegenwicht voor de eerste twee grote taken.

Met deze lijst denk ik een aardige balans in mijn doelen gevonden te hebben.

 

Wekelijkse acties

In mijn wekelijkse acties is er niet zoveel veranderd in vergelijking van vorige maand. Zoals ik hierboven al noemde is ‘De Financiële Detox’ van de wekelijkse lijst verdwenen. Daarvoor in de plaats is de weekly review en de wekelijkse planning gekomen. De planning doe ik eigenlijk wel standaard wekelijks, maar de weekly review is er de laatste maanden regelmatig bij in geschoten. 

De administratie doen is vervangen door een ‘life admin day’. Dit ga ik waarschijnlijk op de vrijdag doen. Vrijdag is normaal gesproken al de dag waarop ik mijn administratie doe. Maar ik heb ook nog altijd een hele waslijst van kleine taakjes waar ik nooit aan toekom, maar die ik wel gedaan wil hebben. Op vrijdag wil ik, naast het doen van de gewone administratie, voortaan een of twee uurtjes besteden aan het doen van deze klussen.

 

Dagelijkse gewoontes

De dagelijkse gewoontes zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Alleen heb ik het bureau opruimen vervangen door fruit eten. Ik blijf natuurlijk ook mijn bureau dagelijks opruimen, maar dat zit er inmiddels zo goed in dat ik niet meer hoef bij te houden of ik het wel elke dag doe. Van alle andere dagelijkse gewoontes vind ik het fijn om het nog steeds dagelijks te zien en bij te houden en dus blijven die in ieder geval de komende maand nog in mijn PowerSheets staan.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.