Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Heb je spullen die nog goed zijn en waarvan je het jammer vindt om ze weg te gooien? Dan heb je verschillende opties.

 

Weggeven aan vrienden of kennissen

Kijk of je er iemand in je vrienden of kennissenkring blij mee kunt maken. Zorg echter wel dat de spullen niet te lang in je huis blijven staan. Vraag of ze het deze week nog op kunnen halen of breng het zelf naar ze toe.

 

Kringloopwinkel

Dingen die je niet bij vrienden of kennissen kwijt kunt, kun je eventueel naar de kringloopwinkel brengen. Ook hier geldt hetzelfde: laat het niet te lang in je huis staan. Breng de doos weg zodra die vol is.

 

Verkopen

Wil je je spullen liever verkopen zodat je er nog wat geld voor terug krijgt? Dat kan onder andere op websites als marktplaats en via facebook groepen. Spreek dan wel met jezelf een termijn af waarbinnen het verkocht moet worden. Is die termijn verstreken, breng het dan alsnog naar de kringloopwinkel.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.