Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.


Het jaar loopt op zijn einde en dus tijd voor een nieuwe Bullet Journal Setup voor 2020. Hoewel mijn oude bullet journal nog niet vol was, wilde ik het nieuwe jaar toch beginnen in een nieuw boekje. Niet helemaal nieuw, want in deze Leuchturm in B5 formaat heb ik ooit al eens een begin gemaakt met een huishoud bullet journal. Uiteindelijk ben ik hiemee niet verder gegaan en is het boekje blijven liggen. Maar ik vind het ook zonde om hem ongebruikt in de kast te laten liggen. Daarom wordt het nu mijn nieuwe bullet journal voor 2020.

Het B5 formaat is iets groter dan A5 en ik vind het een erg prettig formaat om in te werken. Het boekje heeft minder pagina's en een slappe kaft. Dat laatste vind ik wel jammer, maar niettemin blijft het een prettig boekje om in te werken.

Voorpagina en Index

De voorpagina voor 2020 is gemaakt door een kleurplaat van Pinterest uit te printen en over te trekken. Hoewel er voorin pagina's zijn voor een index, heb ik besloten een nieuwe pagina voor de index te maken, direct na het voorblad.

 

Jaarkalender en Future Log

Voor het overzicht begin ik mijn bullet journal met een jaarkalender van 2020. In de jaarkalender maakte ik een paar foutjes in de maand januari en in december. Na het maken van de foto's heb ik dat opgelost door er een stukje papier overheen te plakken. Voor de letters van de maanden van het jaar heb ik letterstickers van de Hema gebruikt.

 

Doelen

De doelenpagina is nog niet ingevuld. Net als de eerdere pagina's ga ik dat op een later moment doen. Wel weet ik mijn doelen al. Je hebt ze kunnen lezen in mijn vorige blogpost. Heb je die nog niet gelezen, dan volgt hier nog even een opsomming:

 • Gezondheid verbeteren.
 • Beter georganiseerd zijn.
 • Huis opknappen.
 • 26 boeken van mijn 'te lezen' lijst lezen.
 • Vrijwilligerswerk doen.
 • Financieel fit zijn (meer inkomsten en meer sparen).
 • Meer actieve ontspanning.
 • Een aantal cursussen doen.

Collecties

Tot slot heb ik nog een aantal collecties die te maken hebben met mijn doelen opgenomen in mijn Bullet Journal.

Allereerst twee lijstjes voor het huis. De ene lijst is bedoeld voor alles wat er nog in de woonkamer moet gebeuren. De andere lijst is voor mijn kantoor/hobbykamer die ik graag een make-over wil geven.

De volgende collectie is voor het aantal wandelingen dat ik volgend jaar wil maken. Mijn doel is 20 lange afstandswandelingen. De tekening onderaan heb ik deels overgetrokken, deels nagetekend van een Pinterst plaatjes.

De laatste collectie is voor de boeken die ik wil lezen. Ik heb een vrij lange leeslijst van boeken die ik heel graag wil lezen. In 2020 wil ik 26 boeken van deze lijst lezen. Daarom is er ruimte om 26 titels op te schrijven en zijn er op de pagina ernaast 26 boeken getekend in de boekenkast. Zodra ik een boek heb gelezen, kleur ik een van de boeken in de boekenkast in.

Gebruikte materialen

Tot slot, voor degenen die dat graag willen weten, nog een overzicht van de materialen die ik heb gebruikt.

 • Bullet Journal: Leuchturm 1917 B5, grijs.
 • Tombow Dual Brush Pennen: 451 (lichtblauw), 173 (groen) en N25 (zwart).
 • Fineliner: microschrijver Hema.
 • Letter/cijferstickers: Stickervel Hema.