Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Er zijn van die dingen die ik zo vaak gebruik en die ik zo ontzettend makkelijk of fijn vind, dat ik eigenlijk niet zonder kan (of wil). Daarom deze 10 dingen waar ik niet zonder kan (en waarom niet).

  1. Mijn Samsung A50. Niet alleen vanwege het bereikbaar zijn onderweg en zelf kunnen bellen, maar vooral ook om de prachtige foto’s die hij maakt.
  2. De app maps.me die me de weg wijst als ik niet weet waar ik ben of waar ik naartoe ben. Doordat de app ook offline te gebruiken is én doordat hij veel gedetailleerder is dan bijvoorbeeld google maps, is het de app die ik vrijwel altijd gebruik als ik ergens de weg wil weten.
  3. Mijn Kobo e-reader. Omdat ik met dit apparaatje onderweg talloze boeken mee kan nemen, zonder heel veel te hoeven sjouwen.
  4. Mijn KoboPlus abonnement omdat ik voor een maandelijks bedrag talloze boeken gratis kan lezen op mijn e-reader. 
  5. Mijn bibliotheekabonnement. Omdat ik daarmee zoveel e-boeken als gewone boeken als ik wil gratis kan lezen na betaling van het jaarabonnement.
  6. Mijn Chromebook, omdat ik daar een groot deel van mijn werk op doe én omdat ik hem ook gebruik voor mijn ontspanning (zie ook punt 7) en er contact mee houd met mijn vriendin in het buitenland (via e-mail en Skype).
  7. YouTube. Oké toegegeven, hier maak ik af en toe een beetje teveel gebruik van. Ik kan eindeloos opruim- en planningsvideo’s kijken. 
  8. Mijn fiets. Ik verplaats me voornamelijk per fiets.
  9. Mijn wandelschoenen. Omdat ik door af en toe een dagje te wandelen mijn hoofd weer leeg maak en weer een frisse kijk op dingen heb.
  10. Mijn fibit. Op zich zou ik best zonder kunnen natuurlijk, maar o wat werkt het motiverend om te zien hoeveel stappen en work-outs je al gedaan hebt.

Opvallend genoeg zijn de meeste dingen in dit rijtje apparaten. Soms vind ik dat ontzettend jammer, maar aan de andere kant geeft het ook aan hoeveel makkelijker ze ons leven kunnen maken.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.