Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Hoewel ik de afgelopen maanden mijn bullet journal maar heel minimaal heb gebruikt, verwacht ik hem in november heel wat vaker te gebruiken. In november is er namelijk NaNoWriMo (National Novel Writing Month) en dat betekent voor mij veel extra spreads in mijn bullet journal. Want ik doe dit jaar voor de zevende keer mee met dit event.

Even een uitstapje naar mijn NaNoWriMo perikelen en plannen. Ben je daar niet in geïnteresseerd, dan kun je gewoon verder lezen bij het volgende tussenkopje.

Mijn NaNoWriMo ervaringen

Tijdens NaNoWriMo schrijf je een verhaal (boek) van 50.000 woorden. Hoewel ik in het dagelijks leven een behoorlijke planner ben, heb ik dat voor NaNoWriMo tot vorig jaar nog nooit gedaan. Er zijn zelfs jaren geweest dat ik op 1 november ging zitten om te schrijven en zelfs nog geen verhaalidee had. Toch heb ik op een jaar na, elke keer de 50.000 woorden gehaald. Ik merkte echter dat het tweede deel van mijn verhalen daar nooit zo sterk uit kwam. Daarom ben ik vorig jaar voor het eerst van te voren gaan ‘plotten.’ Ik maakte een globale opzet en beschreef de belangrijkste personages. Dit jaar ben ik helemaal los gegaan en heb ik al een behoorlijk gedetailleerde opzet van het verhaal. En daarmee heb ik zo het idee dat 50.000 woorden te weinig zijn om het verhaal te vertellen. Ik schat dat ik zo’n 80.000 woorden nodig heb voor het verhaal. Als uitdaging voor mezelf wil ik proberen dit aantal tijdens NaNoWriMo (en dus in november) te schrijven. Tot zover mijn NaNoWriMo verhaal. Nu terug naar mijn Bullet Journal.

NaNoWriMo Spreads

Omdat ik mee doe aan NaNoWriMo, wilde ik daar trackers voor in mijn Bullet Journal. Vorig jaar heb ik zelf een tracker gemaakt. Dit jaar heb ik twee trackers van Heartbreathings gedownload. Een voor het 50.000 woorden doel en een voor mijn 80.000 woorden doel. Ik heb ze op A5 papier geprint, de randen iets bijgeknipt en met washi tape in mijn bullet journal geplakt. Ik heb ervoor gekozen ze beide op te nemen, omdat ik nog niet zeker weet of ik voldoende tijd heb voor de 80.000 woorden in november. Ik ga het verhaal zeker afmaken als dat niet zo is. Maar de optie om alleen de eerste 50.000 woorden te schrijven blijft voor mij nog steeds open staan.

 

Andere spreads

Natuurlijk heb ik ook nog andere spreads in mijn bullet journal. Als voorblad heb ik een plaatje dat met wel toepasselijk leek, van Pinterest gekopieerd en afgedrukt.

Daarna volgen het maandoverzicht en de doelenpagina. De letters van de paginatitels zijn stickers van de Hema.

Bullet Journal Oktober

Tot slot nog even terug naar deze maand. De eerste twee weken van deze maand had ik vakantie. Daarna kreeg ik ineens zin om weer met mijn bullet journal aan de slag te gaan. Ik ben hem weer dagelijks gaan gebruiken en heb toch nog een doelenpagina toegevoegd. En dit vind ik dus het grote voordeel van een bullet journal. Je kunt hem elke keer helemaal aan jouw behoeften van dat moment aanpassen.

Gebruikte materialen