Heb jij een Pinterestwaardig interieur?

We zien vaak prachtige plaatjes van interieurs op Instagram en Pinterest. Plaatjes van onberispelijke kamers en strakke meubels. En op slechte dagen vragen ons vervolgens vertwijfeld af waarom wij dat niet hebben. En nee, ook mijn interieur ziet er niet zo uit als de o zo mooie Pinterestplaatjes.

Waarom jouw interieur er niet uitziet zoals op Pinterest

Er zijn een aantal redenen waarom jouw interieur er niet zo uitziet als op Pinterest. En waarom het er ook nooit zo uit zal zien. 

  • De interieurs zijn opgeruimd voordat de foto gemaakt werd. Alles wat het perfecte plaatje verstoort is weggehaald.
  • De foto’s zijn vaak bewerkt, waardoor alles lichter en aantrekkelijker lijkt.
  • Veel foto’s zijn in scene gezet. Er zijn dingen verplaatst of de foto is in een studio gemaakt.

Het helpt om dit in je achterhoofd te houden en te beseffen dat het helemaal niet erg is dat jouw huis er niet zo strak uitziet.

En tot slot de redenen waarom jouw huis toch beter is dan die plaatjes op Pinterest.

  • In jouw huis wordt geleefd en dus zwerven er soms spullen rond. Dat is beter dan een perfect plaatje en een levenloos huis.
  • Jouw huis is praktisch ingericht en je kunt niet even de storende elementen uit beeld halen. Maar je huis is wel leefbaar en dat is belangrijk.
  • Jouw huis is echt en geen bewerkte versie van de werkelijkheid. 

Natuurlijk vergapen we ons allemaal wel eens aan mooie plaatjes. Maar nu je weet dat veel daarvan niet echt is, hoef je je niet meer slecht te voelen over je eigen huis. Doe dus gerust inspiratie op met de foto’s op Instagram en Pinterest. Maar laat je vooral niet ontmoedigen als jouw huis er nooit zo uitziet als op de plaatjes. Jouw huis is echt en er wordt in geleefd, in tegenstelling tot die op de perfecte plaatjes op social media.