Search

In de serie De Professional Organizer Ruimt Op zijn vandaag mijn handleidingen aan de beurt. Ze zitten allemaal bij elkaar in een ordner, maar dat voldeed niet meer. Dus ging ik op zoek naar een andere oplossing.

Het probleem

De handleidingen zijn dan wel allemaal keurig bij elkaar opgeborgen, maar eigenlijk is het systeem niet handig. Ik heb in de ordner insteekhoezen waar ik ze in heb gedaan. Alleen zijn sommige handleidingen zo zwaar dat de hoes naar beneden zakt als je de ordner oppakt. En als je de ordner neerlegt, glijden de handleidingen er soms uit.

De oplossing

Op YouTube zag ik een filmpje van iemand die de handleidingen in afsluitbare documentmappen in een ordner bewaarde. Dat leek me ideaal. Ik kon echter niet de juiste documentmappen vinden, afgezien van een heel duur merk bij een winkel voor kantoorbenodigdheden. Uiteindelijk vond ik een alternatief bij de Action. Daar hadden ze doorzichtige documentmappen die je met een knoopje kon sluiten. Deze mappen zijn niet geschikt voor een ordner. Ze zijn ook net iets groter dan een standaard ordner, dus mijn eerste idee om er gewoon gaatjes in te maken, ging ook niet door. Niettemin passen de handleidingen er uitstekend in. Ik heb alles dus over gedaan in deze mappen en deze allemaal keurig gelabeld met mijn labelmaker. Daarna heb ik ze opgeborgen in tijdschriftencassettes. Omdat de mappen aan de bovenkant iets uitsteken, passen ze net niet rechtop in het kastje waar ik ze bewaar. De oplossing is simpel. Ik zet de tijdschriftencassettes op hun kant. Nu heb ik een keurig archief van handleidingen, waar je heel makkelijk de juiste handleiding kunt vinden. Voor het gemak heb ik ze ook nog eens op alfabetische volgorde gezet.

 

Soms werkt een opbergoplossing niet (meer) en moet je op zoek naar iets anders. Door te bedenken wat er nu niet werkt en wat je wel zou willen, vind je de oplossing vaak vanzelf. Is dat niet het geval, dan doe je misschien inspiratie op door goed in winkels rond te kijken naar de materialen die ze hebben. Soms is de oplossing eenvoudiger dan je denkt.