Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De grootste rommel in mijn huis, wordt veroorzaakt door mijn hobbyspullen. Hoog tijd dus om die eens op te ruimen. Ik begin met de embellishments en stickers die ik in het verleden voornamelijk voor het scrappen gebruikte.

Noodzaak om op te ruimen

Inmiddels scrap ik bijna niet meer. Als gevolg daarvan gebruik ik ook veel minder embellishments en stickers. Soms gebruik ik ze nog wel eens in de Project Life albums die ik tegenwoordig maak. Ook gebruik ik ze een enkele keer bij mixed media projecten. Maar dat neemt niet weg dat ik er nog steeds te veel van heb. Daarnaast vind ik een aantal dingen niet mooi of niet handig en blijven ze daarom altijd liggen. Tijd om op te ruimen en keuzes te maken dus.

 

Beginsituatie 

Alle embellishments en stickers had ik gesorteerd in gripzakjes zitten. Die zakjes had ik allemaal bij elkaar in een mandje. Maar… inmiddels zitten veel van de spullen al niet meer in een zakje. Gelukkig heb ik alles nog wel steeds bij elkaar in het mandje bewaard.

Helaas heb ik geen foto genomen van de beginsituatie. Je kunt dat wel zien in onderstaande video, waarin je ook het hele proces en het eindresultaat kunt zien.

Proces: uiitzoeken

Ik ben begonnen met alles uit de zakjes te halen en op een grote stapel te leggen. Daarna ben ik simpelweg met het eerste product begonnen en heb ik gekeken of ik het wil houden of weg wil doen. Zo heb ik de hele stapel doorgewerkt.

Wat gaat er weg?

  • Alles wat ik niet mooi meer vind gaat natuurlijk weg.
  • Sommige dingen heb ik voor een project aangeschaft. Alles wat ik voor een project dat al af is, heb aangeschaft, gaat weg. Deze dingen heb ik niet gebruikt en ga ik vast ook niet meer gebruiken.
  • Ik heb gemerkt dat mijn rub-ons (afwrijfplaatjes) zo oud zijn dat ze niet meer goed plakken/afwrijven, dus die gaan ook  allemaal weg.  
  • Alles waarvan ik om wat voor reden ook denk dat ik het niet meer ga gebruiken, gaat ook weg. Dat zijn vooral dingen die te groot of te zwaar zijn voor in een album en dingen die ik al heel lang heb en nog nooit gebruikt heb omdat ik er geen goede bestemming voor kon vinden.
  • Ik maak ook een selectie uit de dingen waar ik veel van heb. Heb ik veel dezelfde soort plaatjes of stickers, dan gaat een deel daarvan ook weg.

Resultaat

Op de foto’s zie je wat er weg gaat (alles wat in het mandje zit). Wat ik over heb, stop ik in een documentenfolder. 

Als je hobby’s veranderen, heb je bepaalde materialen niet meer nodig. Toch bewaren we dit soort dingen vaak tegen beter weten in. Omdat we denken dat we het ooit nog wel een keer gaan gebruiken, bijvoorbeeld. Wees realistisch in wat je nog gaat gebruiken en wat niet. Kijk daarbij ook naar de hoeveelheid van het materiaal. Ga je echt alles gebruiken? Doe weg wat je niet meer gebruikt. Wil je het niet weggooien, dan zijn er misschien nog kinderen in je omgeving die ermee willen knutselen.