Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vandaag hebben we al een volle week van het nieuwe jaar achter de rug. Tijd om eindelijk eens die kast of kamer die nodig opgeruimd moet worden aan te pakken. Zo begin je.

Kies een kast of kamer

Kies welke kamer of kast je wilt gaan aanpakken. Kies bij voorkeur de kamer die je nu het meest irriteert of de kamer waarbij je het meeste baat hebt als hij opgeruimd is. Stel ook een tijd vast die je per dag aan het opruimen wilt besteden. Je houdt het makkelijker vol om elke dag iets te doen als die tijd niet te lang is. Je moet het gevoel hebben dat het goed tussen je andere bezigheden in te passen is. Een kwartier is voor veel mensen goed te doen.

Verzamel je opruimmaterialen

Vervolgens verzamel je alle opruimmaterialen. Wat heb je nodig? Vuilniszakken, drie dozen om te sorteren (hier opbergen, elders opbergen, weggeven), een notitieboekje met pen of potlood en schoonmaakspullen. En nee, je hoeft nog geen opbergdozen etc. aan te schaffen. Wacht daarmee tot je weet hoeveel spullen je hebt en hoe je die wilt gaan opbergen. Nu het voorbereidende werk is gedaan, kunnen we morgen met het echte opruimen beginnen.