Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De badkamer is vaak maar een kleine ruimte. Hoe voorkom je chaos in de badkamer? Heel simpel. Door een paar eenvoudige hulpmiddelen en opbergers te gebruiken. Dit zijn mijn favoriete oplossingen:

  1. Natte handdoeken hang je op aan een handdoekrek, zodat ze goed kunnen drogen. Weinig ruimte aan de muren? Gebruik een handdoekrek die je aan de deur op kunt hangen.
  2. Onder de wastafel kun je planken maken of een wastafelkastje plaatsen. Dit zorgt voor extra ruimte voor bijvoorbeeld je handdoeken. 
  3. Schone handdoeken hoef je niet persé in de badkamer op te ruimen. Je kunt ze ook gewoon in bijvoorbeeld je linnenkast opbergen. Iedereen pakt daar dan gewoon een schone handdoek voor ze gaan douchen of in bad gaan.
  4. Geef ieder gezinslid een eigen kleur handdoek en een eigen haakje in de badkamer. Zo kan een handdoek meerdere keren gebruikt worden. Geef desnoods iedereen aan het begin van de week een aantal handdoeken waar ze het de hele week mee moeten doen.
  5. Geef iedereen een mandje voor zijn of haar toiletspullen. Laat ze het mandje op hun kamer bewaren als je weinig ruimte in je badkamer hebt. 
  6. Andere oplossingen zijn: gebruik allemaal dezelfde shampoo, douchegel en/of badschuim. Dat vermindert het aantal flessen in je badkamer behoorlijk.
  7. Gebruik een doucherekje waar je doucheschuim en shampoo op bewaart. Deze heb je in veel verschillende vormen. Een rekje dat in de hoek past, neemt weinig ruimte in. Wil je geen gaatjes boren, kies dan een telescopisch rek, dat je gewoon tussen plafond en vloer vastklemt of een rekje dat je over bijvoorbeeld je douchescherm kunt hangen.
  8. Heb je een bad, dan kun je een plankje over je bad plaatsen. Ook hier kun je badschuim en shampoo op kwijt.
  9. Wil je kalkaanslag voorkomen? Maak dan de muur en eventueel douchescherm droog met een wisser. Dat kan gewoon met een klein standaardtrekkertje of met een speciale douchewisser, die vaak inclusief ophangsysteem verkocht wordt.
  10. Niet per definitie voor de badkamer, maar wel voor de was (die daar vaak gedaan wordt): sokkenclips. Voorkomt rondzwervende en eenzame sokken en door iedereen een eigen kleur te geven, weet je direct van wie het betreffende paar is. 

Bonustip:

Om even bij de was te blijven: gebruik meerdere wasmanden om je was in te sorteren of gebruik een wasmand waar een scheidingswand in zit. Sorteer in dat geval bijvoorbeeld op 60 graden en 30 graden was.

Ik hoop je met deze tips op weg geholpen te hebben met een betere indeling van je badkamer. Zoals je ziet zijn er veel handige oplossingen mogelijk. Het is alleen even zoeken naar wat bij jouw situatie past.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.