Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Mijn man was thuis en daardoor leek de servieskast opruimen een goed idee. Al jaren irriteer ik me aan de hoeveelheid serviesgoed die wij hebben. Veel is nog een overblijfsel uit de tijd dat onze twee huishoudens een werden. Maar daardoor durfde ik nooit veel weg te doen, omdat een deel dingen waren die mijn man ooit gekocht heeft. Nu hij een dagje thuis was, en we dringend een plank vrij wilden maken in de servieskast, was het een prima moment om samen eens te kijken wat we willen houden en wat niet.

Ruimte nodig in de servieskast

Ongeveer een maand geleden hebben we een nieuwe koelkast gekregen. Die was groter dan de vorige en staat zelfs op een andere plek. Dat bracht de nodige wijzigingen in de keuken met zich mee. Een van die veranderingen was het verplaatsen van het kastje waar onze voorraadpotten op stonden. Op dat kastje staan nu dingen die eerst op onze oude (lage) koelkast stonden. Met als gevolg dat er een nieuwe plek voor de voorraadpotten moest worden gevonden. Tijdelijk stonden ze op het barretje in onze keuken, maar dat was geen goede oplossing. Het was veel te vol en leek rommelig.

Servieskast Opruimen

De servieskast leek een goede plek voor deze potten, aangezien deze tussen de keuken en de eettafel in staat. Bovendien had ik bedacht dat het vast mooi stond, al die glazen potten in die kast. Maar dan moest er wel eerst een plank vrij gemaakt worden in onze kast. Hieronder zie je hoe de kast er voor het opruimen uit zag.

Allereerst haalde ik de kast leeg en maakte hem schoon. Daarna gingen mijn man en ik sorteren. We hebben vooral gekeken naar wat we regelmatig gebruiken. Daarnaast hebben we gekeken naar hoeveel we van alles nodig hadden. Hadden we teveel van iets, dan bewaarden we de mooiste exemplaren of de dingen die het fijnste in gebruik zijn. Dit ging er weg:

Daarnaast waren er nog twee dingen die een andere bestemming kregen. De voorraadpot mocht naar boven, naar onze voorraadkast. De fles voor olie gebruikten we nooit en is nu in gebruik als fles voor ons afwasmiddel. Deze heb je in mijn blogpost van vorige week al kunnen zien.

Wat er over bleef paste prima op de twee planken. Dit was het eindresultaat:

Het totale project heeft ons denk ik nog geen half uur gekost. Naar mijn idee een mooi resultaat voor een half uurtje werk.

In onderstaande video kun je mij daadwerkelijk aan de slag zien met het opruimen van de kast: