Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Heb je al een vaste plek waar je inkomende post naartoe gaat? Kijk wat er gebeurt op het moment dat je post het huis binnen komt. Waar leg je het normaal gesproken neer? Hoe lang zwerft het rond voordat je er iets mee gaat doen? Maak voorgoed een einde aan rondzwervende post door er een goed systeem voor te maken. Dat doe je als volgt. 

Inbakjes maken

Elk gezinslid dat oud genoeg is om zijn eigen post af te handelen heeft een inbakje nodig. Dat kan een brievenbakje zijn of bijvoorbeeld een tijdschriftenhouder met meerdere vakken die je aan de muur bevestigd. Zet de namen van de gezinsleden op het betreffende bakje/vak. Zet het inbakje in de buurt van de plek waar de post binnen komt of op de plek waar het meestal neergegooid wordt. Van nu af aan sorteer je de post zodra het binnen komt in de bakjes. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen postbakje en zorgt dat het dagelijks geleegd wordt.

Reclame en kranten

Reclamefolders en kranten gaan in de tijdschriftenbak of gooi je meteen weg. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken zet je een oud papier bak bij de voordeur. Kijk je de folders en huis-aan-huis kranten nooit in? Plak dan een NEE/NEE sticker op je brievenbus. Hiermee verminder je de hoeveelheid ongewenst papier dat je huis binnenkomt drastisch.