Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Mijn doel voor dit jaar is om mijn hele huis op te ruimen. Ongemerkt zijn er toch dingen in mijn kasten en laden terecht gekomen die ik niet nodig heb. Deze keer het ladekastje waar mijn printer op staat opgeruimd. In dit kastje zitten vooral kantoorartikelen. Zo zag het er uit:

Lade 1

Lade 1 bevat A4 printerpapier, een dymotape cassette die in gebruik is, labels en bijbehorende koordjes om ze vast te maken, kleine post-its, paperclips, plakband, een doosje lucifers en een visitekaartjes houder.

Op zich is deze lade netjes ingedeeld. Het A4 papier ligt in een brievenbakje, de dymotape en de tas liggen in een bakje, de post-its zitten in hun originele doos. De plakbandrolletjes zitten in een apart bakje naast het A4 papier. Tot slot liggen de paperclips en het lucifersdoosje ernaast. 

Maar er kan wel het een en ander weg:

  • De labels met de bijbehorende koordjes gebruik ik nooit meer. 
  • Hetzelfde geldt voor de visitekaartjeshouder.

Het doosje lucifers mag naar de keuken. Hier, in mijn kantoor, gebruik ik ze nooit.

Lade 2

Lade 2 bevat een grote envelop. Daaronder vind ik nog een vel geprintte labels die ik niet meer ga gebruiken. Verder ligt er schermreiniger voor beeldschermen, magneettape en een doosje met kleine knijpertjes.

De labels kunnen weg.

Hoewel de magneettape hier prima ligt, vind ik bij nader inzien de bovenste lade handiger hiervoor.

Lade 3

Lade 3 ziet er chaotisch uit. Er liggen kaarten in, maar ook etikettenvellen, fotopapier, enveloppen, whiteboard cleaner en dymotape (in de verpakking).

  • De kaarten zoek ik uit. De exemplaren waarvan ik denk dat ik ze niet meer ga gebruiken, mogen weg.
  • De kaarten en enveloppen blijven in deze lade.
  • De dymotape gaat naar de eerste lade.
  • De etikettenvellen verhuizen allemaal naar de tweede lade, net als het fotopapier en de whiteboardcleaner.
  • De kaarten en enveloppen blijven in deze lade.

Na deze korte opruimsessie zien de lades er weer netjes uit en zijn ze naar mijn idee net iets logischer ingedeeld.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.