Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het is alweer juli en daarmee zijn we over de helft van het jaar. Daarom tijd voor een update van mijn doelen voor dit jaar. Elk kwartaal kijk ik terug op wat ik het afgelopen kwartaal gedaan heb en hoe ver ik ben met mijn jaarlijkse doelen. Waar nodig verander ik mijn doelen of stel ze bij.

Blog, YouTube en Sociale Media doelen

Mijn doel om drie keer per week een blogpost te publiceren is niet altijd gelukt in het afgelopen kwartaal. Een snelle telling leert dat ik er 24 gepubliceerd heb, terwijl het er 39 hadden moeten zijn. Op dit moment heb ik het doel voor de zomer naar beneden gesteld tot 1 blogpost per week (in juli en augustus). In september ga ik weer 3 blogposts per week schrijven. Ik ben tot deze beslissing gekomen omdat ik een aantal projecten moet afronden in de komende maanden én omdat ik zelf ook nog een beetje vrije tijd wil hebben om van de zomermaanden te genieten. 

Ook wat YouTube betreft heb ik mijn doel niet gehaald. Doel was 1 video per week, dus totaal 13 video’s. Ik kwam uit op 9. Voor YouTube wil ik dit kwartaal de video’s terugbrengen naar 1 keer per 2 weken. Dit is ook vanwege de eerder genoemde projecten en de zomermaanden.

Het posten op Instagram en Pinterest bleef ook achter in het tweede kwartaal. Dit kwartaal ga ik echter weer voor dagelijkse posts op beide kanalen (anitamaaktruimte op zowel Instagram als Pinterest). 

Om een beetje goed te maken dat ik deze zomer wat minder blogposts en video’s publiceer, zal ik wel wat vaker een gratis printable voor jullie maken én verschijnt mijn nieuwsbrief wat regelmatiger en vaker (2 keer per maand).

Nieuwe producten en diensten

Op dit gebied ben ik met een groot project bezig, dat ik pas ergens rond april bedacht heb. Ik hoop jullie hier binnenkort meer over te kunnen vertellen. In ieder geval loop ik wat dit betreft op schema volgens mijn planning.

Opruimen

Een persoonlijk doel van mij is het opruimen van mijn huis. Langzaam maar zeker zijn er toch weer allerlei spullen die ik niet echt nodig heb in mijn kasten en lades beland. Ik deel zoveel mogelijk van het opruimproces met jullie. Mocht je het gemist hebben, dan vind je hieronder een overzicht van wat ik het afgelopen kwartaal heb gedaan:

Gezondheid

Afvallen en meer bewegen waren mijn doelen aan het begin van dit jaar. Meer bewegen doe ik afwisselend wel en niet. Vaak houd ik het een tijdje vol en komt er na een paar weken weer de klad in. Afvallen gaat me helemaal niet zo goed af op het moment. Kortom, het is een beetje een ‘struggle.’ Ik hoop hier tijdens de zomermaanden meer op te kunnen focussen en hopelijk kan ik dan volgend kwartaal betere resultaten melden.

Conclusie

Het afgelopen kwartaal voelde alsof er niks uit mijn handen kwam. Uiteindelijk viel dit nog wel mee en heb ik meer gedaan dan ik dacht. Maar… ik heb niet alles gedaan wat ik wilde doen. Inmiddels ligt er een planning voor dit kwartaal, met een nieuw werkschema en is mijn motivatie weer helemaal top. Ik ben inmiddels goed begonnen in dit derde kwartaal.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.