Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

In deze opruimsessie ging ik aan de slag met 2 vakken in mijn boekenkast. Dit opruimproject ziet er iets anders uit, dan de meeste andere. Het gaat meer om organiseren dan om opruimen.

Rommelig aanzicht

De kastplanken waar onder andere mijn fotoalbums staan, hebben een nogal rommelig aanzicht. In dit geval wil ik niet zozeer het aantal spullen verminderen, maar het geheel een netter aanzien geven. Daarom heb ik tijdschriftencassettes gekocht waar alle kleinere boekjes en albums in kunnen. Verder kijk ik wat er weg kan.

Sorteren en beslissingen nemen

Fotoalbums houd ik natuurlijk gewoon. Maar er staan ook een aantal art-journals in mijn kast. Ik bekijk ze allemaal om te kijken wat ik wil bewaren of niet.

In het verleden heb ik ooit eens een mixed-media workshop van Tamara Laporte (LIfebook) gevolgd. De werkstukken die ik toen heb gemaakt, heb ik gebundeld en met bindringen aan elkaar bevestigd. Er zitten echter een aantal dingen tussen die ik niet per se hoef te bewaren. Bij het doornemen van deze pagina’s gaat er uiteindelijk toch veel meer weg dan ik van te voren verwacht had. Ik bewaar alles wat ik nog steeds erg mooi vind en waar een emotionele band aan zit. Het werken met mixed media is voor mij vooral een manier om mijn gevoelens te uiten. Stukken die in een bijzondere periode of met een bijzondere herinnering in het achterhoofd gemaakt zijn, wil ik om die reden graag bewaren.

Bij het doorkijken van mijn art-journals gaan er enkele complete albums weg. Ze hebben weinig emotionele waarde meer en ik merk dat ik op creatief vlak inmiddels al een paar fases verder ben. Hoewel het leuk is om te zien hoe ik toen met deze dingen omging, heb ik niet de behoefte om ze te bewaren.

Eindresultaat

Nadat ik alles op deze planken heb uitgezocht, berg ik alle kleinere albums op in de tijdschriftencassettes. Ik ben blij met het resultaat. De planken die ik nu heb opgeruimd hebben meteen een netter aanzien en ogen rustiger door de tijdschriftencassettes. Helaas heb ik geen voor foto's gemaakt, maar hierboven zie je het eindresultaat. In onderstaande video kun je het hele proces zien.