Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Mijn huidige bullet journal is bijna vol. Daarom begin ik de maand mei in een nieuw bullet journal. In dit blog laat ik jullie zien welke collecties ik in dit nieuwe bullet journal opneem.

Bullet Journal

Het bullet journal dat ik gebruik is de 'Business Bullet Journal' van Mus. Hij is van binnen niet anders dan mijn huidige bullet journal (ook van Mus), maar het boekje met ideeën dat voorin zit, is wel anders. Daarin vind je een aantal spreads die meer op zakelijk gebruik gericht zijn, zoals een Eisenhower matrix en een feedback overzicht.

Als eerste is er ruimte voor een quote. Ik vind het altijd erg mooi om een bullet journal met zoiets te beginnen en wil dat ook in deze gaan doen. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik daar dan wil plaatsen en hoe het eruit moet gaan zien. Voor nu heb ik die pagina dan ook open gelaten.

Daarna is er ruimte voor een index. Deze heb ik in mijn huidige bullet journal nooit gebruikt en ook niet echt gemist. Voorlopig laat ik die pagina's dan ook open.

Jaarkalender

Een jaaroverzicht vind ik altijd wel handig. Daarom een jaarkalender die loopt vanaf mei 2019 (de maand waarin ik dit bullet journal in gebruik neem) tot en met april 2020.

Doelen

Een overzicht van mijn doelen voor dit jaar mag natuurlijk niet ontbreken. Ik heb daarvoor de pagina met de Level 10 Life cirkel gebruikt. Ik weet echter niet zo goed hoe ik de cirkel wil gebruiken. Misschien om per categorie aan te geven hoe ver ik op weg ben met mijn doelen? Maar dan weet ik niet goed hoe ik dat moet meten. Voorlopig blijft hij echter leeg. Het kopje 'Toegevoegde doelen' onder de cirkel, zijn hobbyprojecten die ik niet in mijn eerste overzicht had staan, maar die ik inmiddels wel heb afgerond of waar ik aan begonnen ben. De rest is overgenomen van mijn doelen pagina in januari, maar nu per categorie gesorteerd.

Inkomsten en Sparen

Na mijn doelen pagina komen er trackers om bij te houden hoe ver ik ben met deze doelen. Voor dit jaar heb ik als doel een bepaald inkomen. Ik wil dat bedrag hier liever niet delen. Daarom heb ik een balk getekend waarin ik het percentage in kan vullen. Op dit moment heb ik nog niks ingevuld, dat wil ik begin mei gaan doen, wanneer ik echt in dit bullet journal ga werken.

Ik heb ook een spaardoel. Ook hier weer heb ik vakjes getekend waarin ik in percentages kan aangeven hoe ver ik op weg ben naar mijn doel.

Huis opruimen en afvallen

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik bezig met het opruimen van mijn huis. Ik heb hier een lijst gemaakt van de afzonderlijke ruimtes die ik wil opruimen. Zodra een ruimte helemaal afgerond is, kan ik hem dan afstrepen.

Een ander doel is afvallen. Ik ben inmiddels een paar kilo kwijt, maar wacht nog even tot eind april met het invullen van deze tracker.

2019 km in 2019

Dit jaar wil ik 2019 km wandelen. Met deze tracker ben ik wel alvast begonnen met het inkleuren. Ik ben inmiddels de 700 km gepasseerd en heb daarom voor de eerste 700 km vakjes per 100 km gemaakt. Zo hoef ik niet opnieuw 70 vakjes te tekenen. Daarna gaat het gewoon verder in vakjes per 10 km.

 Duolingo Frans

 

Duolingo Frans is een van de doelen waar ik eigenlijk al heel lang niet aan toekom. Toch heb ik hem maar weer opgenomen in mijn bullet journal, in de hoop er binnenkort toch echt serieus mee aan de slag te gaan.

Popsugar Reading Challenge 2018

Al een aantal jaren doe ik mee met de Popsugar Reading Challenge. Het stimuleert me om wat vaker boeken buiten mijn comfortzone te lezen. Meestal begin ik in het nieuwe jaar ook gewoon aan een nieuwe challenge. Het is me nog nooit gelukt om alle prompts in een jaar te doen. Deze keer wilde ik de challenge van 2018 helemaal afmaken. In deze spread heb ik alleen de prompts die ik nog moet doen opgenomen.

Lifebook, Project Life en One Little Word

Tot slot een spread voor mijn creatieve projecten. 

Lifebook is de Lifebook 2017 cursus van Tamara Laporte. Het is een online mixed media cursus die ik nog steeds niet heb afgerond. Er was elke week een nieuwe les en zoals je ziet, heb ik alleen de eerste 7 lessen afgerond.

One Little Word is een jaarlijkse online workshop van Ali Edwards. Deze workshop doe ik ook al jaren. Elk jaar kies ik een woord, waar ik een jaar lang op focus. Dit jaar is mijn woord IMPROVE. Met deze workshop ben ik redelijk bij. De pagina's voor de eerste drie maanden van dit jaar zijn af. Ik maak de pagina's voor deze workshop in mijn Project Life album.

Project Life is mijn manier van een foto album bijhouden. Het systeem is bedacht voor Becky Higgins en bestaat uit insteekhoezen waar je zowel foto's als kaartjes met journaling in kunt steken. Ik maak per week een spread, zodat ik aan het eind van het jaar een mooi jaaroverzicht heb. Wat ik meestal doe, is per week de foto's die ik wil gebruiken uitzoeken en in een aparte map op mijn computer zetten. Ik maak een indeling voor die week en schrijf alvast de journaling kaartjes. Zo weet ik zeker dat ik niet vergeet wat ik geschreven heb. Ik probeer elke maand een serie foto's te laten afdrukken om ze daarna in mijn album in te voegen. Ik heb echter pas enkele dagen geleden alle foto's vanaf begin dit jaar tot nu toe besteld. De tracker die je op de rechter pagina ziet heb ik helemaal nog niet ingevuld.

Tot zover de collecties in mijn nieuwe bullet journal. Vanaf de volgende pagina ga ik met de maand mei beginnen. 

Gebruikte materialen

  • Bullet Journal: Mus
  • Tombow Dual Brush pennen 606 (paars) en N75 (grijs)
  • Panduro Dual Brush pennen roze en lila.
  • Fineliner Xenos 0.2 mm.

In onderstaande video kun je alle spreads nog een keer zien.